IZBORI U HRVATSKOJ

U BiH sva birališta zatvorena na vrijeme, konzul Babić: Izbori su protekli u najboljem redu

Hrvatski državljani s prebivalištem u BiH glasali su za tri zastupnika u Hrvatskom saboru koji se biraju iz XI. izborne jedinice

U Bosni i Hercegovini na vrijeme su zatvorena sva birališta za parlamentarne izbore u Hrvatskoj. Fena

FENA

17.4.2024

U Bosni i Hercegovini na vrijeme su zatvorena sva birališta za parlamentarne izbore u Hrvatskoj, a izbori su protekli u najboljem redu i bez ijednog incidenta, potvrdio je Feni generalni konzul Republike Hrvatske u Mostaru Marko Babić.

Hrvatski državljani s prebivalištem u BiH glasali su za tri zastupnika u Hrvatskom saboru koji se biraju iz XI. izborne jedinice.

- Biračko mjesto u Mostaru, kao i sva ostala u BiH zatvorena su tačno u 19 sati. Izbori su pretekli u najboljem redu i bez ijednog incidenta. Također, nije bilo nikakvih prigovora ni primjedbi - kazao je Babić.

Konzul je čestitao građanima što su iskoristili svoje aktivno biračko pravo da utječu na, kako kaže, politička zbivanja i da preko svojih izabranih zastupnika mogu artikulirati svoje interese.

- Zahvaljujem rukovodstvu HNS-a BiH, rektoru Sveučilišta u Mostaru i dekanima Ekonomskog i Filozofskog fakulteta SUM-a koji su nam omogućili da možemo ovako dobro organizirati izbore - naglasio je konzul Republike Hrvatske u Mostaru.

U Bosni i Hercegovini aktivno je bilo registrirano 222.3000 birača. Najviše registriranih je u Mostaru (57.936), zatim u Orašju (10.253), Livnu (8.879), Vitezu (7.975), Sarajevu (7.160), Banjoj Luci (6.592) te u Tuzli (2.175).

Birališta u BiH za parlamentarne izbore u Hrvatskoj bila su otvorena dva dana.

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.