OGLUŠIO SE NA ZAHTJEVE UO

Konaković podnio krivičnu prijavu protiv Rimca zbog slučaja Gavrankapetanovića

Ministar Rimac je u posljednje vrijeme dva puta odbio dati saglasnost za imenovanje dr. Ismeta Gavrankapetanovića na mjesto generalnog direktora KCUS

Konaković: Podnio prijavu SIPA-i protiv Rimca. Avaz

N. H.

9.4.2024

Predsjednik NIP-a Elmedin Konaković je predao krivičnu prijavu Državnoj agneciji za istragu i zaštitu (SIPA) protiv ministra zdravstva Federacije BiH Nediljka Rimca. 

Ministar Rimac je u posljednje vrijeme dva puta odbio dati saglasnost za imenovanje dr. Ismeta Gavrankapetanovića na mjesto generalnog direktora Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu (KCUS). 

To je učinio uprkos tome što je Upravni odbor KCUS-a proveo konkursnu proceduru na kojoj je Gavrankapetanović bio prvorangirani. 

Ministar zdravstva se čak oglušio i na posljednji zaključak Vlade FBiH, a po kojem je UO trebao izmijeniti svoj zahtjev prema Rimcu, na osnovu čega bi on trebao dati svoju saglasnost. 

Podsjećamo, Rimac je u odgovoru naveo da ne razumije novi zahtjev i ponovo odbio dati saglasnost, navodeći da Gavrankapetanović nema certifikat oblast iz menadžmenta, na šta je Konaković ranije kazao da ima i više, a to je diploma Ekonomskog fakulteta u Sarajevu. 

Zbog toga je najavljivao podnošenje krivične prijave navodeći da Rimac pogoduje "interesnim grupama", što je na kraju i učinio.

Vezane vijesti
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.