REAKCIJA

SDA Stari Grad osudio bacanje bombi na zvaničnike ove općine, pa poručio: Licemjerno je prebacivati odgovornost na prošlu vlast

Trojka je sve do njegovog hapšenja stajala uz načelnika Hadžibajrića i sve njegove "metode" vladanja Starim Gradom

Dženan Selimbegović. N1

S. S.

1.4.2024

Jutros bačena bomba na porodičnu kuću načelnika Općine Stari Grad Irfana Čengića, a prije nekoliko dana u blizini kuće vijećnika Vedada Deljkovića, nažalost, samo je još jedan pokazatelj u kako nesigurnom okruženju žive građani Starog Grada i Kantona Sarajevo, saopćili su iz SDA Stari Grad.

- Bacanje bombi, paljenje auta i ostali načini ugrožavanja sigurnosti i širenja straha postali su svakodnevica u Kantonu Sarajevo. Politički ambijent u Starom Gradu, a na koji upozoravamo posljednjih desetak godina kao jedina opozicija u Starom Gradu, odavno je zabrinjavajući, a naši vijećnici su više puta bili predmetima napada i prijetnji samo radi njihovih diskusija ili inicijativa, tako da u potpunosti razumijemo poziciju načelnika i najoštrije osuđujemo ovaj napad bez obzira na to šta bi mogao biti njegov motiv ili uzrok.

Prebacivanje ovog incidenta na prošlu vlast od NIP-a jednostavno nije poštena i licemjerna je, jer su upravo oni bili i prošla vlast, to jeste trojka je sve do njegovog hapšenja stajala uz načelnika Hadžibajrića i sve njegove "metode" vladanja Starim Gradom. U svakom slučaju, insistiramo od policijskih i pravosudnih organa da u što kraćem roku dođu do počinalaca i njihovih motiva za počinjenje ovog krivičnog djela, te da iste adekvatno sankcionišu - naveli su.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.