SEBIJINA BLISKA SARADNICA

Odluka Upravnog odbora: Enra Suljić smijenjena sa pozicije na KCUS-u

Kao razlog za njenu smjenu navedeno je to da je odgovorna što je Klinički centar Univerziteta u Sarajevu izgubio status nastavne baze

Enra Suljić. Facebook

E. Ć.

27.3.2024

Upravni odbor KCUS-a je na večerašnjoj sjednici, na prijedlog v. d. direktora Alena Pilava, odobrio smjenu direktora disciplina, između ostalih i Enre Suljić, bliske saradnice Sebije Izetbegović, potvrđeno je za "Avaz".

Suljić je bila direktorica discipline za nauku i nastavu i važila je za blisku saradnicu bivše direktorice Sebije Izetbegović. Kao razlog za njenu smjenu navedeno je to da je odgovorna što je Klinički centar Univerziteta u Sarajevu izgubio status nastavne baze.

Također, na večerašnjoj sjednici Upravni odbor KCUS-a je usvojio odluku da se ova institucija vrati kao nastavna baza, što je Senat UNSA i prihvatio.

Zanimljivo je da UNSA nije smjenio Suljić s pozicije prodekana Medicinskog fakulteta iako je Ministarstvo za visoko obrazovanje KS odbilo žalbu rektora na ovakvu odluku Kantonalne inspekcije.

Podsjetimo, ranije je KUIP izvršio inspekcijski nadzor i utvrdio da KCUS nije mogao biti nastavna baza za Medicinski fakultet jer nije postojao ugovor i da Enra Suljić nema ugovor niti osnova da obavlja tu funkciju.

Inspekcija je tad naredila da UNSA poništi odluku kojom je Suljić postavljena za prodekana. UNSA se žalio, a i ta žalba je odbijena u februaru.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.