NA KIOSCIMA ŠIROM BIH

U današnjem "Dnevnom avazu" čitajte: BiH širom otvorena vrata Evropske unije

Vaše je mjesto u našoj evropskoj porodici, poručio je Mišel

Naslovnica današnjeg "Dnevnog avaza". Avaz

Avaz.ba

22.3.2024

U današnjem printanom izdanju "Dnevnog avaza", najtiražnijeg dnevnog lista u BiH, čitajte: BiH širom otvorena vrata Evropske unije.

Evropsko vijeće na jučerašnjoj sjednici u Briselu usvojilo je historijsku odluku o otvaranju pregovora s Bosnom i Hercegovinom. Tako je naša zemlja ušla u novu fazu evropskih integracija.

Informaciju o ovoj odluci čelnika zemalja članica Evropske unije potvrdio je predsjednik Evropskog vijeća Šarl Mišel (Charles Michel).

- Čestitamo! Vaše je mjesto u našoj evropskoj porodici. Današnja odluka ključni je korak naprijed na vašem putu u EU. Sada treba nastaviti naporan rad kako bi Bosna i Hercegovina napredovala, kako vaš narod želi - naveo je Mišel na platformi X.

Penzioneri u Federaciji BiH će za desetak dana saznati koliki će biti stvarni procent uvećanja njihovih primanja po osnovu redovnog usklađivanja koje se svake godine vrši 15. aprila. Pročitajte šta mogu očekivati od majskih penzija.

Ramazanski bajram, koji nastupa u srijedu, 10. aprila, za brojne građane će, uz korištenje dana godišnjeg odmora, donijeti produženi praznični vikend ili svojevrsni mini odmor, a što će mnogi iskoristiti za kraće putovanje. Slična situacija je i za 1. maj. Istražili smo kako i gdje će bh. građani provesti dva produžena vikenda.

Nakon održanog usmenog, glavnog i javnog pretresa u krivičnom postupku protiv optuženog Dževada Pajazetovića Kantonalni sud u Bihaću donio je prvostepenu presudu kojom se oslobađa od optužbe da je počinio krivično djelo ubistvo, saopćeno je iz Kantonalnog suda Bihać.

Pročitajte sve o utakmici baraža između nogometnih reprezentacija Bosne i Hercegovine i Ukrajine.

Prilog „TV Extra“ donosi niz ekskluzivnih sadržaja uz najkompletniji sadržaj sapunica.

Današnje printano izdanje čitajte i na digitalnoj platformi na ovom linku: https://avaz.pressreader.com/.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.