GOTOVO JE

"Avaz" saznaje: Fadil Novalić konačno preuzeo rješenje Suda, do petka mora u Vojkoviće!

Saznajemo da je poštar danas iza 16 sati obavijestio Sud da je Novalić konačno preuzeo sudski akt

Novalić: Tek danas preuzeo rješenje. Avaz

Miralem  Aščić

19.3.2024

Fadil Novalić, bivši premijer FBiH koji je pravosnažno osuđen u aferi "Respiratori" na četiri godine zatvora, konačno je danas preuzeo rješenje Suda BiH kojem mu se odbija žalba o odgodi izdržavanja kazne zatvora, saznaje portal "Avaza".

Novaliću je Sud BiH žalbu odbio 14. marta, ali je on tek danas preuzeo rješenje. Saznajemo da je poštar danas iza 16 sati obavijestio Sud da je Novalić konačno preuzeo sudski akt. 

To znači da mu danas počinje teći rok od tri dana i da se presuđeni premijer koji mjesecima pokušava izbjeći izdržavanje kazne u Vojkoviće mora javiti do petka.

Ako to ne uradi, privesti će ga Sudska policija.

Novalić je sinoć podsjećamo objavio status u kojem ozbiljno prijeti državnim tužiocama.

- Isti ovi tužioci, ima ih četiri, to je dio mafije kriminalne u pravosuđu. Oni su vidjeli priliku u respiratorima da naprave skandal. Ja sam također mogao, emotivno to, mnogo teže doživjeti. 

Međutim, ja sam to ovako sabrao: Ako oni mene emotivno oštete, ja neću moći ništa učiniti da se ti ljudi kazne ili udalje. Također, jedan ajet kaže da je dobro oprostiti, ali možete i vratiti. Ja sam se odlučio da vratim - rekao je Novalić.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.