NOVE LINIJE

Sarajevski aerodrom očekuje najbolju sezonu dosad s više od 30 aviokompanija i destinacija

Dakle, možemo potvrditi da očekujemo do sada najbolju sezonu s više od 30 aviokompanija i destinacija – naveli su za Fenu iz MAS-a

Međunarodni aerodrom Sarajevo. Fena

FENA

13.3.2024

Međunarodni aerodrom Sarajevo (MAS) najavio je u ljetnoj sezoni 2024. ponovno uspostavljanje redovne linije za Abu Dabi, Gotenburg, Oslo, Štokholm, Varšavu, Memingen i Atinu, kao i uvođenje novih atraktivnih destinacija među kojima Milano, Brisel i Izmir.

- Također, u predstojećoj ljetnoj sezoni Sarajevo će opet biti povezano sa sezonskim destinacijama Bodrum, Antalija, Doha, Rijad, Monastir, Kuvajt, Hurgada i Solun. Dakle, možemo potvrditi da očekujemo do sada najbolju sezonu s više od 30 aviokompanija i destinacija – naveli su za Fenu iz MAS-a.

Napomenuli su da je Međunarodni aerodrom Sarajevo u kontinuiranim pregovorima s više aviokompanija s ciljem uspostavljanja novih ruta, kojim bi svakako Sarajevo i BiH učinili još atraktivnijom i dostupnijom turističkom destinacijom.

U vezi s medijskim napisima da Salam Air, niskotarifna aviokompanija iz Omana, ipak neće letjeti iz Sarajeva za Muscat ovog ljeta, iz Sarajevskog aerodroma su naveli da odgovor na to pitanje treba dati ta aviokompanija, napominjući da uvođenje viza za građane bilo koje države pa tako i za Oman, ima utjecaja na potencijal rute.

- Možemo potvrditi da je navedena ruta u prethodnoj ljetnoj sezoni zabilježila dobre performanse. No, uprkos činjenici da je BiH od 1. marta 2024. uvela vize za građane Omana, nadamo se da vizni režim i činjenica da u ovoj ljetnoj sezoni kompanija Salam Air ne obavlja letove, neće značajnije utjecati na dolazak građana Sultanata Oman u Bosnu i Hercegovinu, koji za dolazak u našu zemlju u ponudi imaju značajan broj direktnih linija prema Sarajevu iz UAE i Saudijske Arabije – naveli su iz MAS-a.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.