VLAKOVO

Sarajevski policajci na bolji svijet ispratili majku Muhidina Pivodića, kolege koji je ubijen na dužnosti

Danas smo na bolji svijet ispratili majku našeg rahmetli kolege Pivodić Muhidina. Da im Allah podari lijepi Džennet, napisao je Ećo

Sahrana održana na Gradskom groblju Vlakovo - Avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
+1
E. Ć.

8.3.2024

Na Gradskom groblju Vlakovo danas je obavljena dženaza Emina Drašković, majke Muhidina Pivodića, policajca koji je prije 11 godina ubijen tokom osiguravanja pravoslavne crkve Hram svetog Nikolaja u Reljevu.

Dženazi su prisustvovali brojni pripadnici MUP-a KS, Muhidinove kolege. 

- Danas smo na bolji svijet ispratili majku našeg rahmetli kolege Pivodić Muhidina. Da im Allah podari lijepi Džennet - napisao je Sadik Ećo, predsjednik Sindikata policije Kantona Sarajevo i komandir PS Dobrinja.

Podsjetimo, Pivodić je ubijen tokom osiguravanja pravoslavne crkve Hram svetog Nikolaja u Reljevu. Za ubistvo je osuđen Anel Ćemo na dugotrajnu kaznu zatvora u trajanju od 34 godine.

- Iako je ubica našeg Muhidina iza rešetaka i osuđen je na kaznu dugotrajnog zatvora, naša bol i pored tih saznanja i nakon toliko vremena nije prošla. 

Muhidin je ubijen samo iz razloga što je nosio policijsku uniformu i radio svoj posao - rekao je ranije Sadik Ećo, predsjednik Sindikata policije Kantona Sarajevo.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.