NAKON SJEDNICE SKUPŠTINE

Damir Hodžić, sin rahmetli Amre Kahrimanović, za "Avaz": Nisu podnijeli ostavke, još su se došaptavali, kikotali se, mi ne smijemo stati!

Ništa se konkretno nije dogodilo, kao što smo i očekivali, iako smo negdje u dubini duše vjerovali da će pokazati makar trunku morala, rekao je Hodžić

Nedžad Kahrimanović i Damir Hodžić: Bojkotovali govor direktora policije. A. Bešić / Avaz

15.2.2024

Nakon današnje sjednice Skupštine Tuzlanskog kantona na kojoj se očekivala smjena ministra unutrašnjih poslova Hajrudina Mehanovića i Nezavisnog odbora koji ocjenjuje rad direktora Uprave policije TK, za portal "Avaza" se javio Damir Hodžić, sin ubijene Amre Kahrimanović.

- Na današnjoj sjednici se naravno ništa konkretno nije dogodilo, kao što smo i očekivali, iako smo negdje u dubini duše vjerovali da će pokazati makar trunku morala, ljudskosti i časti, međutim to sve je izostalo - rekao je Hodžić.

Uhodane priče

Istakao je kako niko od odgovornih osoba iz MUP-a Tuzlanskog kantona nije ponudio svoju ostavku.

- Niti direktor Korman, niti ministar Mehanović. Iznosili su neke nebuloze danas, kao i prethodnih dana gdje su oni kao iskazali empatiju prema porodici i kako su saglasni i spremni da se odgovorne osobe sankcionišu. Apeluju da se slučaj i istraga što brže riješe..., standardne uhodane priče.

Naravno da počinju sa pričom da se slučaj politizira. To su izjavili svi, prethodnih dana premijer Irfan Halilagić i ministar Mehanović, a danas i Korman.

Gospodo ovdje politike nema, nas politika i stranke ne zanimaju. U pitanju je nedužan nevini ljudski život, jednog anđela od žene Amre Kahrimanović.

Pored toga što nijedan od navedenog dvojca (ministar i direktor) nije ponudio svoju ostavku, niko od njih nije pokazao ni trunku empatije prema porodici žrtve, čak su bili raspoloženi i nasmijani, smješkali su se u “prazničnom duhu”, šaputali i kikotali se - kazao je Hodžić.

Nakon što je završen prvi dio sjednice, bila je najavljena pauza od pola sata, nakon koje bi se glasalo o zaključcima i prijedlozima skupštine, međutim ta pauza je trajala 1 sat i 20 minuta, jer su se oni naravno ispred sale i u sali dogovarali ko će i kako glasati da bi prijedlog smjene ministra bio izglasan protiv, kaže on.

Predstava za javnost

- Mi smo govor direktora policije bojkotovali okretanjem leđa i nosili se sa situacijom dostojanstveno i gospodski kao od prvog dana, iako smo danas morali ponovo pretrpjeti poniženja. Oni su se danas iživljavali, bahatili nad već dovoljno fizički, psihički i emotivno rastrojenim ljudima.

Njima je ovo samo još jedna od predstava za javnost, gdje su se planski dogovorili kako glasati protiv smjene ministra i “nadmudriti” sve prisutne, kao i sve građane Tuzle, Tuzlanskog kantona i Bosne i Hercegovine.

Oni pokušavaju da razvuku slučaj na sve načine da bi se situacija smirila i slučaj zataškao i zaboravio, kako bi oni zadržali svoje pozicije. Ali mi im to nećemo dozvoliti! Ponavljam istrajat ćemo u ovoj borbi! Nema odustajanja - poručio je Damir Hodžić za portal "Avaza".

Poziv na mirnu šetnju

Pozvao je sve građane na mirnu šetnju koja je planirana u subotu i koja je objavljena na stranici "Pravda za Amru Kahrimanović".

- Molimo vas da u subotu 17.02.2024. u 12:00 sati ponovo izađemo na mirnu šetnju za našu Amru Kahrimanović, na relaciji od Brčanske Malte do MUP-a TK.

Molimo sve građane Bosne i Hercegovine, Tuzle i Tuzlanskog kantona, srednjoškolce, studente, majke, očeve, penzionere i sve ljude dobrog srca da nam se pridruže u subotu i pomognu u borbi protiv sistema.

Ne smijemo stati. Svi odgovorni su znali za propuste u MUP-u TK i ništa nisu poduzimali. Nisu radili svoj posao adekvatno i po propisima. Moramo dokazati da Tuzla može biti centar promjene - dodao je Damir Hodžić za portal "Avaza".

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.