NAKON PISANJA AVAZA

Otvorio divlju jamu na državnom zemljištu, inspektori utvrđuju činjenice, slijedi krivična prijava!?

Poduzet ćemo sve što je u našoj nadležnosti, ako treba i krivičnu podnijeti, a neka druge inspekcije poduzimaju svoje, rekao je Dedić

Na terenu inspektori općine Kakanj. Avaz

27.1.2024

Nakon što je portal "Avaza" prošle sedmice objavio informaciju da je u mjestu Ričica kod Kaknja otvorena nova divlja jama, na teren su izašli inspektori općine Kakanj.

Amir Dedić, šef Odsjeka za inspekcije Općine Kakanj, kazao je za portal "Avaza" da su bili na terenu i da jama postoji već neko vrijeme, odnosno da nije svježe otvorena.

- Mještanin nas je pozvao telefonom, izvršio prijavu, da je blizu baraka u selu Ričica otvorena divlja jama. Prijavio je da ne može izdržati od dima, potresa koji dolaze iz jame. 

Međutim, sadašnji zakoni ne predviđaju neke konkretne nadležnosti inspekcija, ali što je nas nagnalo je to što je mještanin koji je prijavio također nam dao informaciju da je jama otvorena na državnom zemljištu. Poduzet ćemo sve što je u našoj nadležnosti, ako treba i krivičnu podnijeti, a neka druge inspekcije poduzimaju svoje, rekao je Dedić za portal "Avaza".

Inače reporteri "Avaza" su godinama pisali o postojanju divljih jama koje su nekima jedini izvor prihoda, dok istovremeno predstavljaju veliku sigurnosnu opasnost.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.