AMBASADOR SAD-A

Marfi iz Tuzle poručio: Ne smijete ostati zarobljeni u prošlosti

Nakon sastanka uz prisustvo vijećnika i saradnika, odali su počast polaganjem cvijeća ispred njegove biste

Ambasador Marfi u posjeti Tuzli - Avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Ambasador Marfi u posjeti Tuzli - Avaz
Ambasador Marfi u posjeti TuzliAmbasador Marfi u posjeti TuzliAmbasador Marfi u posjeti TuzliAmbasador Marfi u posjeti Tuzli - Avaz
+6
D. R.

17.1.2024

Ambasador Sjedinjenih Američkih Država u Bosni i Hercegovini, Majkl Marfi (Michael J. Murphy) posjetio je Tuzlu.

Povod ove posjete je obilježavanje Dana rođenja Martina Lutera Kinga (Luthera), dobitnika Nobelove nagrade za mir i velikog borca za ljudska prava.

U Gradskoj upravi Tuzle, ambasador Marfi se sastao  s gradonačelnikom Tuzle Zijadom Lugavićem i predsjedavajućom Gradskog vijeća Natašom Perić. 

Tokom posjete izraženo je zadovoljstvo zbog pozitivnih procesa koji se događaju u Tuzli, a koji su usmjereni na poboljšanje kvaliteta života građana i građanki Tuzle.

Nakon sastanka uz prisustvo vijećnika i saradnika, odali su počast Martinu Lutheru Kingu polaganjem cvijeća ispred njegove biste.

Marfi je poručio da je ovaj velikan i dalje služi kao inspiracija ljudima širom svijeta, insistirajući na stalnoj borbi za pravdu i promjenama.

 - Smatram da život i djelo Martina Luthera Kinga ne služe samo kao inspiracija za ljude u Americi, nego i širom svijeta, uključujući i ovdje u BiH. Jedna od njegovih poruka je da se zaista morate iskreno i otvoreno suočiti s prošlošću, kako biste imali priliku da gradite pomirenje u budućnosti. Toga ne vidimo dovoljno u BiH. Previše je političkih lidera ili stranaka koje rade na tome da se prošlost izbriše u potpunosti ili poriče ono što se desilo -  smatra Marfi i dodao:

 - Ne smijete ostati zarobljeni u prošlosti, ne smijete pustiti da vas ona nagriza. Morate tražiti način da se okrenete budućnosti i morate uvijek insistirati na poštivanju osnovnih ljudskih prava.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.