GRADSKO VIJEĆE USVOJILO

Budžet Grada Sarajeva za 2024. godinu iznosi 20.660.500 KM

Usvojen je i Program rada Gradskog vijeća, te su stvoreni osnovni uslovi za rad organa Grada Sarajeva u sljedećoj godini

Grad Sarajevo: Usvojen budžet. Grad Sarajevo

D. R.

27.12.2023

Gradsko vijeće Grada Sarajeva danas je na sjednici usvojilo budžet za narednu godinu u iznosu od 20.660.500 KM.

Prihvaćeni su amandmani, koji se odnose na osiguranje budžetskih preduslova za realizaciju programa manifestacije obilježavanja 40. godišnjice ZOI 84 u Sarajevu.

Sastavni dio budžeta postali su, između ostalih, amandmani koji se odnose na sufinansiranje izgradnje vertikalne platforme za invalidne osobe na prvom dijelu stepeništa ulice Orašačka u Pofalićima, te na podršku radu gradske dvorane „Mirsad Hurić“ Goražde.

Iz budžeta će se finansirati projekti: obnove i rekonstrukcije Astronomskog opservatorija Trebević, obnova i rekonstrukcija Bistričkog i Koševskog potoka, projekt rekonstrukcije, restauracije i kolorističke obrade fasada u gradu Sarajevu, projektovanje, izgradnja i održavanje biciklističkih staza, projekt Skywalk, projekti obnove predškolskih i školskih objekata i infrastrukture, kao i drugi projekti u funkciji razvoja grada.

Pored budžeta usvojen je i Program rada Gradskog vijeća, te su stvoreni osnovni uslovi za rad organa Grada Sarajeva u sljedećoj godini.

Usvojeni su između ostalih i Program međunarodne saradnje Grada Sarajeva, te Program podizanja spomenika i umjetničkih skulptura od značaja za Grad Sarajevo kojima je Grad Sarajevo investitor za 2024. godinu, saopćeno je iz Gradske uprave. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.