VLASNICA TRŽNOG CENTRA

Kakva je veza između Aide Durić, optužene u slučaju Azura Terzića, i vrha NES-a

Ona se pojavljivala na stranačkim skupovima NES-a i to u prvom redu

Andy, Irfan i Aida Durić. Facebook

E. Trako - S. Spahić

23.12.2023

Općinski sud u Cazinu potvrdio je optužnicu Tužilaštva USK protiv Aide Durić, Andya Durića i Emira Horozovića vezano za slučaj Azura Terzića.

Inače Aida Durić je vlasnica tržnog centra „City Center“ u Cazinu gdje je Azur Terzić doživio teške tjelesne povrede padom sa visine od četiri metra u neobezbjeđenom objektu, Andy je njen sin, a Emir Horozović zaštitar.

Aida Durić, Andy Durić, Anel Kljako, Nermin Ogrešević i Rifat Hozanovićrešević. Facebook

Oni se terete za Teška krivična djela protiv opće sigurnosti ljudi i imovine te sprečavanje dokazivanja, a koje se tiče sklanjanja snimka videonadzora.

No, ono što je još interesantno je bliskost Aide Durić i njenog sina Andya sa vrhom stranke Narodni evropski savez, čiji je predsjednik načelnik Cazina Nermin Ogrešević.

Ogrešević na otvaranju tržnog centra. Akta.ba

Naime, kompletan vrh stranke se pojavio na otvaranju njenog tržnog centra, no da nije samo riječ o redovnoj proceduri kada privrednici ulažu u neku lokalnu zajednicu, pokazuje i to da se ona zajedno sa sinom pojavljivala na stranačkim skupovima NES-a i to u prvom redu.

Kako „Avaz“ nezvanično saznaje ona je u rodbinskoj vezi sa zastupnikom NES-a u Predstavničkom domu Parlamenta Federacije BiH i potpredsjednikom Fudbalskog saveza BiH Irfanom Durićem.

Ogrešević na otvaranju tržnog centra. Akta.ba

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.