OPET SE SRAMOTI

Gradonačelnica Karić poletjela za lajkovima, pa "ubila" pogrešnog čovjeka na Twitteru

Teško je razmišljati je li u pitanju Zvonko ili Zvonimir kada si navučen na lajkove kao narkoman na žuto

Facebook

D. H.

23.10.2023

U svom posljednjem diletantno-populističkom istupu Karić se okomila na Vladu Republike Hrvatske i njene službenike.

Prsti poletjeli

Ogorčena komentarom na račun skupa u Sarajevu podrške Gazi na kojem je okupljene građane počastila lažnim suzama, Karić se dugačkim pismom okomila na izvjesnog Zvonimira Milasa, kojeg je oslovila kao „državnog sekretara Hrvatske“.

Gradonačelnica Karić koju su iz anonimnosti postavili na čelo Sarajeva nakon što su joj kolege prevarile gospodina Bogića Bogićevića, po običaju je promašila „ceo fudbal“.

Naime, Zvonimir Milas kojem je Karić uputila pismo puno opštih mjesta omalovažavajući i Hrvatsku državu, nije „državni sekretar Hrvatske“.

Pomenuti Milas, poznat po izrazito desničarskim stavovima tek je jedan od savjetnika (za međunarodne odnose) Hrvatske demokratske zajednice u Hrvatskoj.

Srceparajuće pismo gradonačelnice rođ. Londrc. Twitter

Milas umjesto Milasa

Državni sekretar“ kojem je odgovorila Benjamina Karić, (optužujući ga za „elementarno nepoznavanje prilika u Sarajevu, dok ona, kako vidimo, prilike u Hrvatskoj poznaje perfektno) zove se Zvonko Milas.

Ta, Zvonko ili Zvonimir, ko će primijetiti te sičušne razlike u imenima i promisliti šta pišeš i kome pišeš posebno kad obnašaš važnu i visoku poziciju u društvu s koje pišeš i govoriš ne samo u svoje, nego u ime stotina hiljada građana koje predstavljaš.

Teško je razmišljati o takvim sitnicima kada si navučen na lajkove kao Bare iz „Majki“ na žuto. Šta te briga, bitno je da ti na kraju kliču domaćice i polupismeni lumpeproletarijat koji još manje od tebe zna ko je Zvonko, a ko Zvonimir, i koji misli da je bit politike u ispraznom lupanju po tasturi i „nek im se vala nagovarila“ filozofiji, koja na njih u konačnici može jedino sručiti bijedu i propadanje.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.