NAREDBA OPĆINSKOG SUDA

Foto / Denis Buntić se prijavio u policijsku stanicu u Ljubuškom: Stigao u papučama

Denis Buntić je u protekli petak prijavljen za nasilje u porodici, kada je pretukao suprugu Klaru

Buntić: Prijavio se u policijsku stanicu u Ljubuškom - Avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
N. H.

28.9.2023

Bivši rukometni reprezentativac Hrvatske Denis Buntić se javio danas u policijsku stanicu u Ljubuškom. Općinski sud u Ljubuškom bivšem rukometašu je odredio da se mora svakodnevno javljati u policiju i da svojoj supruzi ne smije prići na manje od 100 metara.

Kantonalno tužilaštvo ZHK u Širokom Brijegu je jučer podnijelo žalbu Općinskom sudu u Ljubuškom zbog bitnih povreda odredbi kaznenog postupka te pogrešno i nepotpuno utvrđenog činjeničnog stanja, saopćili su.

Kantonalno tužilaštvo traži da Izvanraspravno vijeće nadležnog suda uvaži žalbu, ukine pobijano rješenje i predmet za prethodni postupak vrati sudiji na ponovno odlučivanje ili da pobijano rješenje preinači i protiv osumnjičenog odredi pritvor.

Podsjetimo, Denis Buntić je u protekli petak prijavljen za nasilje u porodici, kada je pretukao suprugu Klaru, u njihovoj porodičnoj kući u kojoj su živjeli s devetomjesečnim sinom. Tokom pretresa kuće, pripadnici Policijske uprave Ljubuški su pronašli cijeli arsenal oružja, automatske puške, pištolje, zolje, lovačko oružje, streljivo.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.