POKRENUT APEL ZA POMOĆ

Aleksandar Brezo je zadobio frakturu lobanje braneći radnicu u restoranu brze hrane

Pozivom na humanitarni broj 17046, koji je dostupan za sve telekom operatere u BiH, možete donirati 2 KM

Pozivom na humanitarni broj 17046, koji je dostupan za sve telekom operatere u BiH, možete donirati 2 KM. Facebook

N. Č.

14.9.2023

Udruženje Pomozi.ba pokrenulo je apel za pomoć Aleksandru Brezi, mladiću koji je zadobio frakturu lobanje braneći radnicu u restoranu brze hrane. Pozivom na humanitarni broj 17046, koji je dostupan za sve telekom operatere u BiH, možete donirati 2 KM.

Aleksandar je 2018. godine nakon povrede pao u komu, preživio moždani udar i epileptičke napade. Moždani udar je zahvatio desnu stranu mozga što je rezultiralo paralizom lijeve strane tijela. Aleksandar, koji je ljevak, sada mora ponovno naučiti osnovne stvari poput jela i pisanja.

Postupio bi na isti način

Ovaj 28-godišnjak ima veliku želju da se osamostali i vrati normalnom životu. Povrede je zadobio braneći samohranu majku od napadača i izjavio je da bi ponovno postupio na isti način. Prije ovog incidenta radio je kao zaštitar i obavljao teške fizičke poslove.

Možemo pomoći

Zbog težine povreda, njegov oporavak još uvijek traje. Trenutno mu je potrebno 15,517.80 eura za neurorehabilitaciju i smještaj u Beogradu.

Pored poziva na broj 17046, možete pomoći i donacijama putem web platforme www.pomoziba.org ili uplatom na žiro račun udruženja.

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.