KRVAVI PIR

Ministar Ramo Isak tvrdi: Još sinoć uhapšeno 30 osoba nakon svirepih ubistava u Gradačcu

Sulejmanović je ubio svoju nevjenčanu suprugu Nevzetu Hećimović, te Džengiza i Denisa Ondera, oca i sina, koji su turski državljani

Ramo Isak. Facebook

12.8.2023

Trideset osoba još sinoć je uhapšeno nakon svirepog trostrukog ubistva u Gradačcu, tvrdi ministar Ramo Isak, ministar unutrašnjih poslova Federacije Bosne i Hercegovine.

Uhapšene osobe se dovode u vezu sa davanjem podrške Nerminu Sulejmanoviću tokom prenosa uživo na Instagramu u kojem je ubio nevjenčanu suprugu Nevzetu Sulejmanović. 

Sulejmanović je ubio i Džengiza i Denisa Ondera, oca i sina, koji su turski državljani.

Ranjeni su policajac Husein Kotorić i građanin Nedim Pamuković, kao i Harisa Onder, supruga Džengiza Ondera. Prema posljednjim informacijama, Harisa Onder se u nalazi u teškom stanju. 

Uživo prenosio ubistvo

Pomahnitali ubica Sulejmanović je uživo prenosio svirepo ubistvo nevjenčane supruge. Još više zastrašujuće je bilo to da su ga brojni ljudi podržavali.

Kako nam je rekao Ramo Isak, ministar unutrašnjih poslova Federacije Bosne i Hercegovine, se i dalje radi na lociranju osoba koje su davale podršku ubici te je istakao da je već sinoć slobode lišeno 30 osoba.

Nermin Sulejmanović. Instagram

- Direktor FUP-a informisao me da odsjek za Cyber kriminal FUP-a već provodi aktivnosti koje se odnose na evidentiranje osoba koje su na društvenim mrežama podržavale i veličale ubistvo i ubicu. Mi iz FUP-a smo stavili na raspolaganje sve što bude potrebno kantonalnom Tužilaštvu i kantonalnoj Upravi policije čak i dokaze koje smo pribavili. Trenutno se radi na daljnjem uviđaju te čekamo zvanične informacije da vidimo šta i kako dalje - rekao nam je Isak.

Objave na drugim društvenim mrežama

Kako saznajemo iz izvora bliskih istrazi, FUP će u saradnji sa naležnim tužilaštvom početi postupak lociranja i dokumentovanja svih pojedinaca koji su svojim objavama širili mržnju, davali podršku, veličali ubistvo i ubicu, i to ne samo na Instagramu već i na svim drugim društvenim mrežama.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.