"AVAZ" SAZNAJE

Zasjedao Upravni odbor UNSA: Odlučeno šta će biti sa statusom Sebije Izetbegović na Medicinskom fakultetu u Sarajevu!

Saznajemo da Upravni odbor UNSA, koji je nedavno održao sjednicu, nije uvažio žalbu Sebijinih advokata na uručeni otkaz

Rješenje o otkazu od 24.aprila ostaje na snazi. Avaz

Miralem  Aščić

1.8.2023

Sebija Izetbegović, direktorica KCUS-a, kojoj je prije dva mjeseca oduzeto zvanje magistra i doktora, a nakon toga i titula redovne profesorice, zvanično više nije uposlenica na Medicinskom fakutetu u Sarajevu, tačnije, otkaz je postao pravosnažan i ona više nije nastavnica na ovoj zdravstvenoj ustanovi, saznaje portal "Avaza".

Uručeni otkaz

Saznajemo da Upravni odbor UNSA, koji je nedavno održao sjednicu, nije uvažio žalbu Sebijinih advokata na uručeni otkaz 24. aprila ove godine, ali je nije ni odbio. 

To znači da je ostalo na snazi rješenje koje su ranije potpisali rektor UNSA Rifat Škrijelj i Amina Valjevac, dekanesa Medicinskog fakulteta.

Rješenje o otkazu od 24.aprila ostaje na snazi. Avaz

Sebija Izetbegović je s Medicinskim fakultetom UNSA sklopila ugovor o radu 15. decembra 2014. godine na nepuno radno vrijeme, za poslove nastavnika u zvanju redovni profesor na Katedri za ginekologiju i akušerstvo.

Nije profesorica

- Dr. Sebiji Izetbegović prestaje radni odnos s Medicinskim fakultetom Univerziteta u Sarajevu na osnovu zaključenog Ugovor o radu na neodređeno vrijeme s nepunim radnim vremenom od 15. 12. 2014. godine, zbog stavljanja van snage odluke Senata Univerziteta u Sarajevu od 29.1.2022. godine o izboru imenovane u zvanje redovne profesorice za oblast Ginekologija i akušerstvo na Medicinskom fakultetu Univerziteta u Sarajevu - navodi se u rješenju od 24. aprila.

Međutim, ona je mjesecima odbijala prihvatiti rješenje o otkazu, kako bi se proces što više odugovlačio.

Ali, UO UNSA žalbu nije prihvatio.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.