NA DANAŠNJOJ SJEDNICI

CIK: Utvrđeni rezultati prijevremenih izbora za gradonačelnika Živinica, izabran Began Muhić (SDA)

Odluka o utvrđivanju i objavljivanju rezultata prijevremenih izbora stupa na snagu danom donošenja

Began Muhić. Printscreen

H. J. I.

5.6.2023

Began Muhić (SDA-Stranka demokratske akcije) izabran je za gradonačelnika Živinica, saopćila je Centralna izborna komisija (CIK) Bosne i Hercegovine nakon što je na današnjoj sjednici donijela odluku o utvrđivanju i objavljivanju rezultata prijevremenih izbora za gradonačelnika Živinica, održanih u nedjelju, 28. 5. 2023. godine.

Odluka stupa na snagu danom donošenja

Nakon utvrđivanja i objavljivanja rezultata prijevremenih izbora, Centralnoj izbornoj komisiji BiH može se podnijeti zahtjev za ponovno brojanje glasačkih listića u roku od tri dana, kao i prigovor na tačnost objavljenih rezultata u roku od 24 sata, od dana utvrđivanja i objavljivanja rezultata prijevremenih izbora.

Odluka o utvrđivanju i objavljivanju rezultata prijevremenih izbora stupa na snagu danom donošenja i objavljena je na internet stranici Centralne izborne komisije BiH www.izbori.ba i smatrat će se da je danom objavljivanja dostavljena svim učesnicima izbornog procesa.

Protiv ove odluke moguće je podnijeti žalbu Apelacionom odjelu Suda BiH u roku od dva dana od njenog objavljivanja.

Imovinski karton

Centralna izborna komisija BiH obavještava javnost da su na njenoj web-stranici javnosti dostupne izjave o imovinskom stanju članova organa vlasti izabranih na Općim izborima 2022. godine.

Centralna izborna komisija BiH, u skladu sa članom 15.9 Izbornog zakona Bosne i Hercegovine omogućava da obrasci koji sadrže izjave o ukupnom imovinskom stanju budu dostupni javnosti. Centralna izborna komisija BiH nije odgovorna za tačnost podataka koji se odnose na podatke sadržane u obrascu.

Objavljena baza podataka sadrži izjave o imovinskom stanju 665 izabranih zvaničnika na Općim izborima 2022. godine uključujući i zamjenske mandate.

Centralna izborna komisija BiH je pri objavljivanju Izjave o imovinskom stanju vodila računa o zaštiti ličnih podataka izabranih osoba u skladu sa odredbama Zakona o zaštiti ličnih podataka BiH.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.