"AVAZ" SAZNAJE

Objavljujemo rješenje: Općinski sud ponovo odbio Sebiju Izetbegović, više neće moći biti na čelu KCUS-a

Senat UNSA ranije joj je oduzeo zvanje magistra nauka, zatim redovne profesorice na Medicinskom fakultetu te diplomu doktora nauka

Općinski sud odbio Sebiju Izetbegović. Armin Durgut / Pixsell / Avaz

Nerma Ajnadžić

5.5.2023

Općinski sud u Sarajevu odbio je prijedlog za određivanje privremene mjere osiguranja koju je tražila direktorica Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu i zastupnica SDA u Skupštini Kantona Sarajevo, Sebija Izetbegović.

Izetbegović ima rok od tri dana da se očita na ovo rješenje, nakon čega će se zakazati ročište na kojem će se odlučivati o  mjeri osiguranja. Ukoliko Sud odbije i ovu mjeru, supruga Bakira Izetbegovića zvanično ostaje bez profesure.

Samim tim, ona više ne može biti ni na čelu KCUS-a, jer  nastavničko mjesto jedan je od uvjeta koji je propisan Statutom za mjesto direktorice.

Kako je navedeno u rješenju koje "Avaz" ima u posjedu, navodi se da se odbija prijedlog za određivanje privremene mjere osiguranja kojom se traži da se odgodi izvršenje Odluke protivnika o stavljanju van snage odluke Senata Univerziteta u Sarajevu od 29. januara 2014. godine, od 29. marta 2023. godine, te da se zabrani protivniku da preduzima radnje i druge aktivnosti na izvršenju navedene odluke sve do pravosnažnog okončanja parničnog postupka u kojem se odlučuje o poništenju iste odluke ili do druge odluke suda.

Faksimil rješenja Općinskog suda u Sarajevu. Avaz

Podsjetimo, Senat UNSA je oduzeo zvanje magistra nauka Sebiji Izetbegović, zatim joj je oduzeto zvanje redovne profesorice na Medicinskom fakultetu te joj je poništena i diploma doktora nauka.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.