POVODOM 6. APRILA

Sindikat policije Kantona Sarajevo sutra će odati poginulim policajcima tokom agresije na BiH

Koristim priliku da uputim najiskrenije čestitke povodom “Dana policije Kantona Sarajevo” svim policijskim službenicima i uposlenicima, rekao je Ećo

Sadik Ećo: Uputio čestitku. Facebook

A. O.

5.4.2023

Povodom 6. aprila, “Dana policije Kantona Sarajevo”, Sindikat policije Kantona Sarajevo planira na prigodan način odati počast poginulim policajcima tokom agresije na Bosnu i Hercegovinu u periodu 1992.-1995. godina, kao i policijskim službenicima koji su svoje živote dali izvršavajući službene poslove i zadatake mimo navedenog perioda.

S tim u vezi, predstavnici Sindikata policije Kantona Sarajevo, sutra će izvršiti obilazak određenih lokacija i polaganje prigodnih vijenaca u znak sjećanja na one koji su dali svoje živote.

Obilazak mjesta ubistva 

Kako je najavljeno, u 10 sati će obići mjesto ubistva u naselju Alipašino polje i polaganje vijenca na spomen-obilježju ubijenim policijskim službenicima Adisa Šehovića i Davora Vujinovića. U 10:30 sati planiran je obilazak mjesta ubistva u naselju Reljevo Dvor i polaganje vijenca na spomen-obilježju ubijenom policijskom službeniku Muhidinu Pivodiću.

Sindikalni aktivisti će u svojim organizacionim jedinicama sa članovima sindikata i uposlenicima u objektima MUP-a KS, gdje su u ranijem periodu postavljene spomen-ploče poginulim policajcima (Sektor za policijsku podršku, PU Stari grad, PU Centar, PU Novo Sarajevo, PU Novi grad, PU Ilidža, PU Hadžići, PS Trnovo, PU Ilijaš, PU Vogošća i Jedinica za saobraćaj), prema vremenu koje će sami izdefinisati, položiti cvijeće u znak sjećanja i odavanja počasti poginulim policajcima.

Upućene čestitke 

- Koristim priliku da uputim najiskrenije čestitke povodom “Dana policije Kantona Sarajevo” svim policijskim službenicima i uposlenicima sa željom za dobro zdravlje, sreću i uspjeh, kako u privatnom, tako i profesionalnom životu i radu – poručio je Predsjednik Upravnog odbora SPKS Sadik Ećo.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.