NA KIOSCIMA ŠIROM BIH

Danas u "Dnevnom avazu" čitajte: Sudije i tužioci daju iskaze

Tužilaštvo BiH užurbano radi na istrazi o ubistvu mladića Dženana Memića

Naslovnica današnjeg "Dnevnog avaza". Avaz

Avaz.ba

15.2.2023

U današnjem izdanju "Dnevnog avaza", najtiražnijeg dnevnog lista u BiH čitajte: Sudije i tužioci daju iskaze.

Tužilaštvo BiH užurbano radi na istrazi o ubistvu mladića Dženana Memića, saznaje „Avaz“, a uskoro će sve rezultirati novim privođenjima.

U današnjem „Avazu“ čitajte hoće li hiljade rudara ostati bez posla. Prema informacijama Saveza sindikata radnika rudnika FBiH, Nadzorni odbor „Elektroprivrede BiH“ (EPBiH) usvojio je odluku o stečaju Rudnika uglja „Kreka“ i RMU „Zenica“ te su tražili saglasnost Vlade Federacije Bosne i Hercegovine za njeno provođenje.

Komentar dana napisao je Danijal Hadžović: Izetbegovićka Jr.

U evropskom smo vrhu po religioznosti, ali i korupciji. Ono do čega smo došli analizirajući trenutnu situaciju u našoj zemlji jeste da je BiH država i vjernika i lopova.

Dug je put do Brisela kazao je za „Avaz“ ambasador Italije Marko Di Ruca. On je istakao kako cjelokupni politički okvir još pokazuje kritične profile, povezane i s nekim neprevaziđenim strukturalnim zbrkama tipičnim za bh. sistem.

U printanom izdanju pročitajte i kako bh. državljani svakodnevno dokazuju svoju humanost. Put Turske kako bi pomogao napaćenom narodu otišao je i majstor za šišanje muške brade Irfan Tepić koji je ostavio sve u Sarajevu te, zajedno s trojicom prijatelja, otišao u zemljotresom pogođena mjesta.

Donosimo i priču kako je BiH jedina bez popisa stanovništva, a profesor demografije Stevo Pašalić podsjetio je da je 2023. godina posljednja u ovoj popisnoj dekadi. Također, BiH se suočava s velikim problemom kada je u pitanju zdravlje mališana. Podaci pokazuju kako ima sve više pretile djece u BiH.

Da u BiH ima talenata pokazala je mlada Emilija Perić koja je trenutno najmlađa bokserska sutkinja iz Bratunca, učenica završne godine Srednje medicinske škole u Srebrenici.

U printanom izdanju čitajte hoće li se mašine konačno vratiti u Kranjčevićevu ulicu. U posljednjih mjesec, na inicijativu Općine Novo Sarajevo, održana su dva sastanka u vezi s nastavkom izgradnje Prve transverzale, jednog od kapitalnih projekata za Kanton Sarajevo.

Donosimo priču zašto je otac Sunite Hindić ljut na sistem i zašto tvrdi da njegovu kćerku zlostavljaju u KPZ-u Tuzla, a pročitajte i šta je Petar Ćorluka, vlasnik bh. privrednog giganta Violeta rekao za „Avaz“ o investicijama i novim radnim mjestima. Intervju donosimo u prilogu „Bh. biznis“.

Ekskluzivno samo u „Dnevnom avazu“ fotografije sa seta novog filma Emira Hadžihafizbegovića. Nakon skoro tri mjeseca napornog rada u Hrvatskoj proslavljeni bh. glumac okončao je rad na glavnoj ulozi u spektakularnom hrvatskom filmu “Stranci u noći”.

Pročitajte ko iz NSBiH ide na Ćirin ispračaj. Legendarni Travničanin Miroslav Ćiro Blažević, koji je preminuo prošle srijede u 88. godini nakon duže borbe s bolešću, danas (14 sati) će bit sahranjen u Aleji velikana na zagrebačkom groblju Mirogoj.

Današnje printano izdanje čitajte i na digitalnoj platformi na ovom linku: https://avaz.pressreader.com/.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.