POGINUO JUČER

Poznat datum sahrane 27-godišnjeg mladića iz Posušja

Od Ivana Landeke se oprostili iz HRS-a

Landeka: Prerano ugašeni život. Facebook

Piše: M. Smajkić

9.1.2023

Od tragično stradalog mladića, Ivana Landeke (27) iz Posušja koji je jučer poginuo u saobraćajnoj nesreći u Knešpolju kod Širokog Brijega opraštaju se članovi njegove porodice, rodbina, prijatelji i brojni Posušaci.

Među njima je i Hrvatska republikanska stranka (HRS) čiji je Landeka bio član i koji je vodio odbor u Posušju.

- Nema tih suza koje bi mogle isprati našu tugu zbog preranog odlaska našeg Ivana Landeke. Napustio nas je naš Landi, naš najbolji čovjek! On je vodio HRS u Posušju, koordinirao je našim posjetima Saboru RH, Evropskom Parlamentu, a ono gdje će nam najviše nedostajati su hiljade zajedno pređenih kilometara uz duž i poprijeko po BiH i Hrvatskoj, bezbroj smiješnih i zabavnih situacija u putu, fešta na kojima je Landi bio glavna zvijezda i dočekanih jutarnjih sati uz smijeh i pjesmu.

Otišla je dobra duša HRS-a, naš anđeo! Ono u što smo sigurni i što nam čini utjehu jest da je sigurno sad na boljem mjestu! Njegovoj porodici izražavamo saučešće! Anđele naš, neka te anđeli povedu u raj! Pokoj vječni neka ti Bog daruje i Svjetlost vječna neka ti svijetli - stoji u objavi na Facebook profilu te stranke.


Sahrana će biti obavljena sutra na groblju Ilijino brdo u Rastovači kod Posušja.

Podsjetimo, nesretni mladić se nalazio u automobilu Mercedes, s braćom M. L. (24), koji je i upravljao vozilom i M.L. (22). Pod još neutvrđenim okolnostima sudarili su se s automobilom Pasat kojeg je vozio M.P. (64) iz Mostara, a s kojim je u vozilu bio S.L. (12). Četiri osobe su povrijeđene.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.