SKUPŠTINA KS

Marić: Koliko je "Penny" oštetio budžet i zašto da građani plaćaju rušenje bespravno izgrađenih objekata

Na trasi Prve transverzale koja je ucrtana prije više od 40 godina učinjena je divlja gradnja

Marić: Zašto Vlada planira nagraditi bespravne graditelje. Avaz

Piše: S. M. / Avaz.ba

30.10.2019

Šef Kluba zastupnika SBB-a u Skupštini Kantona Sarajevo Zvonko Marić na sjednici kantonalnog Parlamenta, koja je u toku, u okviru tačke poslanička pitanja i inicijative, kazao je premijeru KS da je nezadovoljan zbog činjenice da Vlada ne odgovara adekvatno i pravovremeno na pitanja zastupnika.

- Premijeru Forto, nisam zadovoljan načinom i tonom kojim ste se obratili. Ne zaboravite da ste Vi kao Vlada ovdje samo gosti – rekao je Marić.

Nakon toga, šef Kluba SBB-a postavio je pitanje premijeru Forti koje se tiče njegovih izjava „da će Vlada platiti firmi „Penny plus“ objekte koji se nalaze na trasi Prve transverzale“.

- Na trasi Prve transverzale, koja je ucrtana prije više od 40 godina, učinjena je divlja gradnja. Postavljam pitanje, koliko novca je ta firma zaradila na tim bespravno izgrađenim objektima, koliko je „Penny“ oštetio budžet i sad ga treba nagraditi za to. Bojim se, premijeru, da imate pristup tom problemu, koji je u funkciji divljih graditelja. Pitam zbog čega inspekcija nije izdala nalog da se ukloni ovaj divlji objekt. Također, premijeru, trebate vidjeti na koji način da te objekte sruši vlasnik, a ne da se to ruši novcem iz budžeta i na račun građana – kazao je Marić.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.