NOVA PROMJENA U TIMU

Đoković "smijenio" čovjeka s kojim je sarađivao godinama: "Stigli smo do vrha, osvojili titule"

Grazie Romanista (kako te Goran zove) za svu energiju, trud i vrijeme koje si uložio da me učiniš najboljim mogućim igračem

Đoković: Nova smjena u timu. Platforma X

E. Ć.

30.4.2024

Najbolji teniser svijeta Novak Đoković je, nakon sa Goranom Ivaniševićem, raskinuo saradnju i sa Italijanom Markom Panikijem (Marco Panichi).

Đoković je tu vijest saopćio na društvenim mrežama gdje se zahvalio Panikiju na saradnji i svim trofejima koje su zajedno osvojili.

- Grande Marko, kakve smo nevjerovatne godine saradnje imali. Stigli smo do vrha, osvojili titule, oborili rekorde. Ali najviše od svega, uživao sam u našim najobičnijim danima treniranja u teretani i van nje. 

Beskrajni sati "karciofinija“ i smijeha zbog kojih sam se osjećao super motivisanim da se pripremim za uspjeh. 

Grazie Romanista (kako te Goran zove) za svu energiju, trud i vrijeme koje si uložio da me učiniš najboljim mogućim igračem i osobom kakva mogu da budem. Šaljem ti puno ljubavi i vidimo se uskoro u Rimu - poručio je Đoković.

Inače, Marko Paniki je prvi put ušao u tim Novaka Đokovića 2018. godine na ideju Marijana Vajde. 

Nije se dugo zadržao, ali se onda vratio 2019. godine. Glasine o njegovoj "smjeni" krenule su nakon što je Đoković u Beogradu fotografisan sa Gebhardom Fil-Gričom s kojim je sarađivao od 2009. do 2017. godine.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.