NEVJEROVATNA SITUACIJA

Skandal u svijetu evropske košarke: Ovo što se desilo na Kipru, nikada se nije desilo

Naime, obje ekipe na meč nisu ponijele neophodne zapisnike za registraciju košarkaša, pod izgovorom da su ih zaboravili

Kiparsko prvenstvo. PlatformaX

R. K.

12.5.2024

Nevjerovatna situacija se desila na Kipru.

Naime, utakmica elitnog ranga takmičenja u kiparskoj košarci između Apolona i PAEK-a  je donijela pravi skandal u svijetu košarke.

Bliži se kraj regularnog dijela sezone na Kipru, a upravo se Apolon i PAEK bore za mjesto koje vodi u doigravanje, što bi u normalnoj situaciji željele obje ekipe. Ali ne i na Kipru.

S obzirom da bi pobjeda u međusobnom duelu značila plasman u plej-of, odnosno još minimum nekoliko utakmica, što znači više troškova i na put i na plate, Apolon i PAEK su željeli da izgube ovu utakmicu, što je dovelo do velikog skandala na Kipru, ali je on potresao i čitavu Evropu.

Naime, obje ekipe na meč nisu ponijele neophodne zapisnike za registraciju košarkaša, pod izgovorom da su ih zaboravili.

Apolon se na utakmici pojavio sa sedmoricom u sastavu, dok je PAEK imao petoricu, a na kraju je odlučeno da se utakmica odgodi.

Oba tima imaju finansijskih problema, pa i nije toliko čudo što je došlo do ove situacije, a cijeli proces će se nastaviti sudom, kako prenose kiparski mediji.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.