NBA PLEJ-OF

Dončić i povrijeđen dominira: Maveriksi demolirali Kliperse, Seltiksi u polufinalu Istoka

Dalas će na svom parketu imati priliku završiti posao, a pobjednik ove serije će na megdan Oklahomi

Detalj s utakmice Maveriksa i Klipersa. AP

N. H.

2.5.2024

Košarkaši Dalas Maveriksa pobijedili su na gostovanju kod Los Anđeles Klipersa prilično ubjedljivo rezultatom 93:123, te tako preuzeli vodstvo u seriji prve runde Zapadne konferencije (3:2).

Goste iz Teksasa predvodio je sjajni Luka Dončić, a o ubjedljivosti pobjede govori i činjenica da su većinu posljednje dionice glavne zvijezde obje ekipe presjedile na klupi.

Slovenac je utakmicu završio s 35 poena i deset asistencija, te sedam uhvaćenih skokova, dok je još pet igrača bilo dvocifreno kod Mavsa. 

Dončića nije zaustavila čak ni povreda koljena, zbog koje je bio i upitan. Nakon utakmice kratko je samo poručio "Još jedna", aludiravši na to da je Maveriksima potrebna još jedna pobjeda do polufinala Zapada.

S druge strane, Pol Džordž (Paul George) je bio najefikasniji s 15 ubačaja, ali to je daleko od dovoljnog za pobjedu u plej-ofu.

Dalas će na svom parketu imati priliku završiti posao, a pobjednik ove serije će na megdan Oklahomi.

Zanimljivo je i da je Dončić statistički prvi košarkaš u NBA historiji koji u plej-ofu prosječno ima više od 8 skokova i asistencija u svim utakmicama.

Boston Seltiksi su pobijedili Majami Hit 118:84 na parketu svog "TD Gardena" i tako se plasirali u polufinale Istočne konferencije. Rezultat ove plej-of serije je bio 4:1. 

Seltikse su do pobjede predvodili Džejlen Braun (Jaylen Brown)  i Derik Vajt (Derrick White) s po 25 poena, dok je kod Majamija najefikasniji bio Adebajo (Adebayo) s 23. 

Seltiksi u narednoj rundi čekaju boljeg iz serije Klivlenda i Orlanda, u kojoj ekipa iz Ohaja trenutno vodi 3:2.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.