NOVINE

Sony najavio prenosivi uređaj za igranje PlayStation 4 i 5 igara: Evo šta sve može

U Evropi će koštati 220 eura

PlayStation Portal. Twitter

E. Ag.

25.8.2023

Sony je otkrio konkretne detalje o proizvodu koji su do sada nazivali Project Q. Konačni naziv bit će mu PlayStation Portal.

Sonyjev prenosivi uređaj za igranje PlayStation 4 i 5 igara zvat će se PlayStation Portal. Još jednom je potvrđeno da će ovaj dodatak PlayStation 5 konzoli služiti za "daljinsko" igranje igara koje korisnik ima instalirane na svojoj konzoli. Preko ovog uređaja neće moći da se strimuju igre kroz PlayStation Plus Premium pretplatu, odnosno iz clouda.

PlayStation Portal morat će da bude spojen na Wi-Fi mrežu (preporučeno 5GHz band), tj. morat će da ima pristup internetu, ali to ne mora da bude ista mreža na koju je spojena sama PlayStation 5 konzola.

Uređaj će biti ograničen na streaming u 1080p rezoluciji pri 60hz, odnosno do 60 sličica u sekundi. Za povezivanje bežičnih slušalica koristit će novu Sony tehnologiju PlayStation Link koja će biti podržana u novim modelima PlayStation slušalica. Bluetooth neće biti podržan, ali moći će da se povežu žičane slušalice putem 3.5mm priključka, prenosi b92.

Sam uređaj neće imati nikakve mogućnosti lokalne reprodukcije – radit će jedino kad vam radi i PlayStation 5 konzola. Baterija će trajati do četiri sata korištenja.

Cijena uređaja neće biti baš niska – u Evropi će PlayStation Portal koštati 220 eura. Prilično visoka cijena za nešto što u suštini već možete da dobijete tako što spojite telefon s DualSense kontrolerom i pokrenete aplikaciju Remote Play.

Datum izlaska još nije određen, ali istaknuto je da PS Portal stiže kasnije ove godine.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.