NEZAVISNI KANDIDAT

Ćamil Duraković predao potpise za funkciju predsjednika/potpredsjednika RS-a

Mi iz "Pokreta za državu", odnosno sve probosanske stranke koje ga čine, zaista zajednički radimo mnogo upravo na vraćanju države BiH na ovaj dio BiH koji se zove entitet RS, rekao je Duraković

Piše: N. Ajnadžić

20.5.2022

Ćamil Duraković, vijećnik u Općinskom vijeću Srebrenice, kao nezavisni kandidat je predao potpise Centralnoj izbornoj komisiji BiH za funkciju predsjednika RS-a.

- Kandidovao sam se nezavisno za poziciju predsjednika odnosno potpredsjednika entiteta RS u okviru političkog "Pokreta za državu" koji ima za cilj da zajedno nastupi u entitetu RS. Bit će naravno više kandidata za ovu poziciju, a ja sam jedan od ponuđenih. Danas sam uredno predao sve ono što mi je zakon naložio - rekao je Duraković.

Odgovarajući na pitanja novinara o potencijalnoj odgodi izbora, kazao je da ukoliko eventualno ne budu 2. oktobra, vjeruje da će mjesec iza toga biti.

- I dalje želim da vjerujem da će izbori biti održani. Mi iz "Pokreta za državu", odnosno sve probosanske stranke koje ga čine, zaista zajednički radimo mnogo upravo na vraćanju države BiH na ovaj dio BiH koji se zove entitet RS. Mi trenutno u NSRS imamo 3 poslanika, što je jedan manje od onoga što je Ustavom zagarantovano. Moramo se vratiti kao treći politički faktor bez kojeg pozicija ili opozicija neće moći formirati vlast, bez onih koji državu BiH doživljavaju svojom domovinom bez obzira na to koliko polotičke strukture iz ovog dijela BiH, odnosno iz Banje Luke, destruktivno radile protiv države BiH. To nam je cilj, radimo zajedno i vjerujem da ćemo sigurno popraviti stanje u institucijama entiteta - zaključio je Duraković.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.