PREDSJEDNIK SRBIJE

Vučić najavljuje "manje glasova" za rezoluciju o Srebrenici: Ne znaju u kakvom su problemu

Jedna mala Srbija će da se bori za svoje ime i prezime, pritom poštujuću žrtve Bošnjaka, nikoga ne uvrijedivši

Aleksandar Vučić. Milos Tesic/ATAImages/PIXSELL

E. Ć.

10.5.2024

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da najmoćnije zapadne sile, koje su stale iza rezolucije o genocidu u Srebrenici, ne znaju u kakvom su problemu zbog angažmana Srbije jer može da im se desi da za rezoluciju u UN-u bude manje glasova.

Vučić je na predizbornom mitingu SNS-a u Lazarevcu rekao da će ići u Njujork da se još jednom pred Generalnom skupštinom UN-a obrati svim zemljama i pozove ih da ne glasaju za rezoluciju.

- Oni ne znaju šta sa rezolucijom iza koje su stale najveće sile. Mala Srbija borit će se do posljednjeg trenutka za svoju čast i obraz. Jedna mala Srbija će da se bori za svoje ime i prezime, pritom poštujuću žrtve Bošnjaka, nikoga ne uvrijedivši - kazao je on.

Vučić je najavio "da Srbiju u narednih deset dana predstoje teške borbe".

- Kada su krenuli sa inicijativama da naš narod nazovu genocidnim, pa nas onda danima obmanjuju šta je cilj toga, naš posao je da se borimo za našu zemlju i ne zamjerite što nam je Srbija važnija od svega. Našu Srbiju nećemo da damo nikome i ni za šta na svijetu. Zato ćemo vam se suprotstaviti u Njujorku i u Briselu i bilo gdje da želite da ukinete srpski narod - poručio je Vučić.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.