NEMA ŠUTNJE

Danas Avdo Avdić, sutra Miralem ili neko drugi

Ali, nije zaslužio da ga piša ko stigne. Ni kumovi ni političari. Ako griješi, neka Sud presudi

Avdo Avdić. Anadolija

Miralem  Aščić

10.5.2024

Elmedin Konaković, šef bh. diplomatije i lider Naroda i Pravde totalno je izgubio kompas. Kako je krenula akcija Crna kravata, lider NIP-a, braneći kuma i članove NIP-a, zavalio je sebe. Nesvjesno, ali je tako. 

No, umjesto Crne kravate, o kojoj će i detaljima istrage, vrlo brzo dati svoj sud Tužilaštvo BiH, nećemo se baviti, kao ni time šta i kako i od koga se brani Konaković. Već smo ranije referirali da optužbe koje na njegov račun iznose mediji ne smiju biti poligon da crta metu na njihova čela. Osim toga, zloupotrebljava i državne institucije. 

Sporni snimak

Mučno, koliko god se i sam autor ovog teksta, ne slaže i nije slagao sa nekim stvarima koje je radio i radi kolega Avdo Avdić, za kojeg sam u njegovim borbama sa tegeltijama, tadićkom, i inim pravosudnim stručnjacima, bio njihov glasnogovornik, Konaković je itekako pretjerao s objavom montiranog snimka kojem Avdića naziva lažovom.

Niko, pa ni Konaković nema pravo raditi ovakve stvari. Ima pravo da se brani, demantira, piše, objavljuje, ali argumente. I bez prozivki i pravljenja od novinarske profesije kaljužu na način da političari tvrde i pišu samo ono što njima odgovara. 

Crna kravata, Dino i Tito kartel, nisu od jučer. Zna to i Konaković. Zna i Avdo, jer smo o kartelu, kada niko nije ni znao da postoji, među prvima pisali i ukazivali. Kasnije se Avdić ljutio na mene da mu nisam rekao da mu prijeti Mirza Gačanin, koji je meni dnevno slao na desetine prijetećih videa, koje sam ignorisao.

Zbog kartela sam i sam bio zabrinut za djecu. Primao prijetnje, uvrede, slike sina, adresu gdje živim. Sve prijavio Tužilaštvu. I navikli smo kada nam prijete kriminalci, ali ne i kada brutalno crtaju metu na glavu šampioni evropskih integracija. 

Zna pretjerati

Zato, danas je meta Avdo Avdić, sutra možda Miralem, Danijal, Semira, Denis, Amil, Evelin, Kenan... Svi drugi koji će bh. političarima stati i staju svaki dan na žulj. 

Avdo Avdić neka odgovara za svoje postupke, onako kako je uvijek radio, ali mu se ne može osporiti znanje, upornost i novinarski crv, jer ko vas u pola šest ujutro može pitati što mi nisi poslao i rekao da me Mirza Gačanin traži. 

Da, istina, u svojim borbama, bitkama, druženjima s obavještajcima nekada zna pretjerati, pa u svoju borbu uključiti druge, često napadajući i kolege, itekako zna. Ali, nije zaslužio da ga piša ko stigne. Ni kumovi ni političari. Ako griješi, neka Sud presudi. 

Sky poruke ne lažu, niti dokumenti. Znaju to ovi što se boje, ali i autor ovog teksta šta se sve nalazi u kriptovanim porukama.



Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.