NOGOMET

KOMPLETIRANO 27. KOLO Sloboda se porazom udaljila od titule, Sarajevo iskoristilo kiks konkurenata

Premijer liga BiH

Aj. B.

30.4.2016

Kompletirano je 27. kolo Premijer lige BiH, a u posljednjem susretu viđeno je i najveće iznenađenje, možda i cijele sezone. Nogometaši zvorničke Drine na Tušnju su savladali Slobodu sa 2:0. Pogađali su Kuzmanović i Stefanović u 47. odnosno 70. minuti.

Sloboda se ovim porazom udaljila od prvog mjesta, te im sada Zrinjski bježi četiri boda. Drina se sa druge strane pomjerila jedno mjesto prema vrhu, te više nisu 15. već 14. tim Premijer lige BiH.

U meču dva tima koja se bore za opstanak, Borac je u samom finišu došao do sva tri boda, te se nakon dugo vremena našao u sigurnoj zoni. Borac je  poveo u nadoknadi prvog poluvremena preko Radinovića. U nastavku meča, Slavija poravnava u 67. minuti, a konačan rezultat postavljen je u u 83. minuti, kada je Borac ponovo poveo.

Ranije danas fudbaleri Sarajeva na najbolji su način iskoristili kiks Šrikog Brijega danas i Željezničara jučer, te su sa tri lagana boda protiv Veleža domogli se trećeg mjesta. Bordo momci su u Mostaru danas slavili sa laganih 3:0, a svi golovi pali su u prvom poluvremenu.

Mrežu je načeo Harba već u petoj minuti nakon ubačaja iz kornera. Napadi su nastavljeni, a vodstvo je uduplao Okić, koji nije proslavio gol, budući da je pogodio protiv svog bišveg kluba. Konačan rezultat meča postavio je kapiten Sarajeva Haris Duljević sjajnim udarcem u 41. minuti.

VEZANI TEKST >>> PREMIJER LIGA BIH Olimpic preokretom protiv Širokog za zlata vrijedna tri boda

VEZANI TEKST >>> PREMIJER LIGA BIH Zrinjski se neporažen vraća sa gostovanja kod Željezničara

Danas odigrani mečevi:
Sloboda - Drina 0:2
Borac - Slavija 2:1
Olimpic - Široki Brijeg 2:1
Mladost - Travnik 2:1
Radnik - Rudar 2:0
Velež - Sarajevo 0:3

Jučer odigrani mečevi:
Željezničar - Zrinjski 0:0
Vitez - Čelik 1:0

premijerliga-27-kolo