NOGOMET

PREMIJER LIGA BIH Zrinjski se neporažen vraća sa gostovanja kod Željezničara

Derbi utakmica 27. kola

Aj. B.

29.4.2016

Fudbaleri Zrinjskog uspjeli su neporaženi vratiti se kući sa teškog gostovanja kod Željezničara u utakmici 27. kola Premijer lige BiH. Utakmica je obilovala sa dosta zanimljivih situacija pred oba gola, ali mreže se na kraju nisu tresle, pa je meč završen 0:0.

Najbolju šansu u prvom dijelu meča imao je napadač Željezničara Ivan Lendrić koji je u 9. minutu izašao sam pred golmana Zrinjskog Gorana Karačića i pogodio stativu. Odličan kontranapad u 22. minutu izveo je Zrinjski, ali u situaciji tri na dva Filip Arežina šutira pored gola Željezničara.

Do kraja poluvremena nije bilo većih prilika, igralo se uglavnom na sredini terena, ali prvih 45 minuta pokazalo je da se gosti iz Mostara nisu došli braniti.

U nastavku meča Plavi su krenuli ofanzivnije. U jednom trenutku sudija je dosudio penal za domaćina, ali je nakon konsultacija sa svojim pomoćnikom dosudio nedozvoljenu poziciju. Ponovljeni snimak je pokazao da nije pogriješio. Do kraja susreta Željo je imao najbolju šansu, kada je Kosorić uzdrmao prečku.

Zrinjski je zadržao prvo mjesto sa 60 bodova, dok je Željezničar nakratko došao do trećeg mjesta sa 53. Željezničar je prije ovog susreta imao niz od devet vezanih pobjeda u Premijer ligi, a zadnji tim koji je neporažen napustio Grbavicu bila je Slavija još 8. novembra prošle godine.

tabela-premijerliga