NA TRGU BANA JELAČIĆA

U Zagrebu napadnut brat Vesne Pusić i šef Antifašističke lige: "Je*em ti mater četničku, tebe ćemo prvog zaklati"

Incident se dogodio netom nakon završetka Izvršnog odbora Antifašističke lige

Pusić: Napadnut u Zagrebu. Davor Puklavec / Pixsell

E. Ć.

10.5.2024

Šefa Antifašističke lige Hrvatske Zorana Pusića danas su verbalno napala dvojica muškaraca na Trgu bana Josipa Jelačića u Zagrebu oko 14 sati.

Incident se dogodio netom nakon završetka Izvršnog odbora Antifašističke lige. Pušić je za Index.hr ispričao šta se desilo.

Krvoločno ga napali

- U zadnjih 20 godina niko me nije tako grubo, krvoločno napao. Bila su to dvojica krupnih mlađih muškaraca, jedan ćelavi u kratkim crvenim hlačama. 

On mi je dobacio: "Je*em ti mater četničku, tebe ćemo prvog zaklati!" Godinu i pol, dvije nisam dobivao nikakve prijetnje. Čak ni verbalne. Koji put neko nekakvu psovku te vrste dobaci, ali tako grubo, krvoločno formulirano u zadnjih 20 godina nisam doživio - započeo je on.

Ekstremističke budale

Dodao je kako valjda ekstremističke budale misle da je došlo njihovih pet minuta.

- Zaprepašteno sam krenuo prema njima, a onda je taj krupni ćelavi to još jednom doviknuo. Valjda takve ekstremističke budale misle da je došlo njihovih pet minuta. Jedno je kad vam to neko dobaci u nekoj opskurnoj krčmi par sati nakon ponoći, a nešto sasvim drugo kad se to dogodi usred bijela dana na Trgu bana Josipa Jelačića - kazao je Pusić.

Inače, Zoran Pusić je brat bivše ministrice vanjskih poslova Hrvatske Vesne Pusić.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.