"PO SLUŽBENOJ DUŽNOSTI"

Katniću dodijelili advokata s liste DF-a

Dragutin Durutović, alijas Dašo, advokat iz Bara, očigledni je simpatizer grupacije Mandić - Knežević

Katniću dodijelili advokata s liste DF-a. CDM

CdM

4.5.2024

Sud je Milivoju Katniću, tvrdi se „po službenoj dužnosti”, dodijelio sljedbenika Demokratskog fronta (DF), protiv čijih je lidera sada pritvoreni bivši SDT poveo krivični postupak za učešće u slučaju „državni udar”, a kojima je ponovljeno suđenje u toku, piše CDM.

Naime, Dragutin Durutović, alijas Dašo, advokat iz Bara, očigledni je simpatizer grupacije Mandić - Knežević, jer je u septembru 2022. on na listi kandidata izborne liste „Za Budućnost Bara – Maja Vukićević” za odbornike u SO Bar.

Durutović se, kao što poznato, javno oglasio u noći 15. aprila, saopštavajući za javnost da Katnić „nije htio da angažuje izabranog branioca” i „ja sam pristupio kao prvi na listi”.

Juče smo, međutim, prenijeli da Katnić u pismu SDT-u Vladimiru Novoviću „ukazuje na pritisak kojem je izložen od strane tužioca Miloša Šoškića koji ga je s braniocem po službenoj dužnosti, advokatom Dragutinom Durutovićem, onemogućavao da saslušava svjedoke”.

Katnić upozorava da se „dogodila nevjerovatna stvar” i da je „Šoškić pozvao da prisustvuje saslušanjima i advokata Durutovića”, iako je bivši SDT izričito odbio zastupnika po službenoj dužnosti i najavio da će da se brani sam, „što mu zakon dozvoljava”.

„Simulirajući mog branioca" - napisao je Katnić o Durutoviću - „ovo lice zajedno sa tužiocem, opterećuje moju odbranu i onemogućava mi da ispitujem svjedoke koji se saslušavaju. Najavio je da će, ako se ispostavi tačnim njegova sumnja, protiv obojice podnijeti krivičnu prijavu“.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.