NIJE JE POVRIJEDIO

Hrabri Subotičanin golim rukama uhvatio pitona nedaleko od mališana koji su igrali fudbal

Obmotala mi se oko ruke i užasno stiskala, ispričao je Nenad Vučković

Nenad ulovio pitona. Subotica.com

N. Aj.

26.5.2023

Nenad Vučković hrabri je Subotičanin koji je na fudbalskom terenu, dok su djeca trenirala, uspio da uhvati i savlada pitona, piše Subotica.com.

Do jučer je zmije viđao samo u zoo-vrtovima, a nije ni sanjao da će se "oči u oči" sa pitonom sresti na tribinama stadiona "Sever" i to tokom treninga njegovog šestogodišnjeg unuka.

Izašla iz žbunja

- Na terenu je u tom momentu bilo oko stotinu djece uzrasta od 6 do 15 godina. Moj šestogodišnji unuk je jedan od tih mališana, a ja kao ponosni deda posmatrao sam trening sa tribina. U jednom momentu čujem kako neki čovjek priča da je vidio zmiju, okrenem se i ugledam je kako izlazi iz žbunja i prilazi mi - počinje priču sedamdesetjednogodišnji Nenad i dodaje:

- Odmah sam prepoznao da je u pitanju piton, ali mi nije bilo jasno kako se našao tu. Zmija, duga oko metar i po, prošla je pored mene i kada se pribilžila terenu na otprilike 2 metra shvatio sam da moram nešto da preduzmem. Uhvatio sam je za rep, a ona se sklupčala i podigla glavu.

Piton kojeg je Nenad uhvatio. Subotica.com

Goloruk i bez ikakve opreme, on je uspio da poklopi "nezvanog gosta" kolicima koja su bila u njegovoj blizini, a potom i da ga savlada.

- Nekakva kolica iz supermarketa su bila pored mene, i ja sam ih okrenuo i poklopio zmiju, ali ona je ubrzo počela da izlazi. Uspio sam da je uhvatim za glavu i tad je bila moja. Obmotala mi se oko ruke i užasno stiskala. Jedna gospođa mi je dodala ceger u koji sam ubacio pitona, potom sam ceger spustio u obližnju kantu za smeće, a kako se sve nekim čudom poklopilo, pronašli smo vrata od dasaka i poklopili njima kantu - opisao je Nenad.

Pokositi travu

Policija je potom stigla sa još jednom osobom i piton je odveden u Zoo-vrt.

Da je zmija smještena u Prihvatilište potvrđeno je i iz Zoo-vrta, a o ovom slučaju obavješteno je i Tužilaštvo. Prema nezvaničnim informacijama, piton je čipovan, te je moguće najprije doći do odgajivačnice, a potom i do vlasnika.

- Osjećao sam strah, ali najviše zbog djece. Međutim, uprkos strahu vodio sam računa da ne povrijedim životinju. Pošto pretpostavljam da taj piton ima vlasnika, ako namjerava da mi da neku nagradu molim ga samo jedno, da pokosi taj teren na kom djeca treniruju u travi do koljena - skromno zaključuje Subotičanin o čijoj hrabrosti svjedoče brojne fotografije koje su preplavile društvene mreže.

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.