LIČNOST DANA

Muhamed Ajanović: Sačuvao ugled Univerziteta

Vodeći hrabru bitku sa Sebijom Izetbegović i svim njenim poltronima, vratio je KCUS građanima, ljekarima, ekspertima

Ajanović: Sve napade stoički podnosio. Facebook

Nerma Ajnadžić

1.12.2023

Sebija Izetbegović smijenjena je s čela najveće medicinske institucije u BiH – Univerzitetskog kliničkog centra u Sarajevu. Tu odluku velika većina je pozdravila, dok su se oni drugi, pretežno okupljeni oko bračnog para Izetbegović i mezimice SDA, bunili.

U toj borbi s Izetbegović, pripadnici familije koja, poput hobotnice, ime svoje pipke u skoro svim segmentima u ovoj državi, ime Muhameda Ajanovića izbilo je u prvi plan.

Riječ je o stručnjaku, profesoru, dekanu koji je raskrinkao „profesoricu“ Sebiju Izetbegović, predvodeći Komisiju Univerziteta u Sarajevu koja je utvrdila da Izetbegović nema validnu diplomu, zbog čega je ostala bez akademskih zvanja – magistra, doktora, potom je dobila otkaz na Medicinskom fakultetu u Sarajevu, a početkom ove sedmice i nogu s KCUS-a.

Dekan Stomatološkog fakulteta u Sarajevu prof. dr. Muhamed Ajanović, vodeći hrabru bitku s Izetbegović i svim njenim poltronima, sačuvao je ugled samog univerziteta.

Predvodio je legalističku koaliciju, nije se plašio sukoba sa Sebijom, Bakirom, njihovim potrčkom Osmanom Mehmedagićem Osmicom i brojnim drugim botovima i satelitima koji su ga prozivali i podmetali mu kojekakve laži. Nije se Ajanović dao i nije padao na njihove jeftine i providne fore. Jedini je imao tu snagu da se bori s bivšom direktoricom KCUS-a i njenim eksponatima u liku Enre Suljić.

Bez razmišljanja, hrabro se isturio naprijed uprkos činjenici da je postao meta raznih anonimnih prijava tužilaštvima, inspekciji, ali i Univerzitetu u Sarajevu. Kad se upali SDA mašinerija...

Sve pritiske stoički je podnio i zahvaljujući njegovoj borbi KCUS je vraćen građanima, ljekarima, ekspertima.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.