IMA TEK 21 MJESEC

Majka u Berlinu s trećeg sprata bacila bebu u transporteru za mačke

Unatoč padu s visine od oko 11 metara, djevojčica nije u životnoj opasnosti, ali ima lomove ruku i nogu

Odjel za ubistva preuzeo istragu. Newsflash

N. Aj.

11.6.2024

Djevojčica, koja ima tek 21 mjesec, bačena je jučer u kutiji za mačke s trećeg sprata stana u Altglienikeu u Berlinu. Hitne službe su poziv o događaju zaprimile u 13:02 sati po lokalnom vremenu kada je svjedok ispod balkona otkrio transporter iz kojeg se čuo plač.

Na lokaciju su stigli vatrogasci, policajci te djelatnici Hitne pomoći. Djevojčica je hitno prebačena u bolnicu. Unatoč padu s visine od oko 11 metara, djevojčica nije u životnoj opasnosti, ali ima lomove ruku i nogu, piše Bild.

Policajci su brzo utvrdila kako je djevojčica bačena. U stanu su zatekli njenu 41-godišnju majku i još jedno dijete koje je predano nadležnim službama. Majka je sinoć uhapšena i ispitana. Forenzičari su satima prikupljali dokaze na mjestu događaja.

Državno tužilaštvo je zatražilo da se majku smjesti u psihijatrijsku ustanovu. Glasnogovornica berlinske policije Anja Dierške (Dierschke) potvrdila je kako je odjel za ubistva preuzeo istragu o ovom slučaju. Nije željela komentirati pozadinu zločina, navodeći da je istraga u toku. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.