LIDER ČEČENIJE

Ramzan Kadirov tvrdi: Ukrajinci i zapad pripremaju terorističke napade na mene

Čine sve da me se riješe, poručio je Kadirov

Ramzan Kadirov. AP

H. J. I.

22.5.2023

Ramzan Kadirov, lider Čečenije, poručio je za rusku državnu televiziju Rusija-1 da ukrajinske i zapadne specijalne službe pripremaju terorističke napade kako bi ga ubile.

- Čine sve da me se riješe. Postoje informacije da evropske obavještajne službe pripremaju terorističke napade protiv mene preko ukrajinskih obavještajaca - naveo je Kadirov.

"Ako me ubiju, i dalje ćemo pobijediti"

Na ove informacije, Kadirov je naveo da će, i ako ga ubiju, pobijediti u ratu u Ukrajini.

- Ako me ubiju hiljadu puta, i dalje ćemo pobijediti. I ako umremo, pobijedit ćemo. Ako ostanemo živi, pobijedit ćemo 100 posto. Neće se ostvariti ono što oni (Ukrajinci) žele - dodao je Kadirov, prenose RIA Novosti.

"Ruski narod ima svoje branioce"

Komentarisao je i riječi šefa ukrajinske obavještajne službe Kirila Budanova koji je nedavno rekao da su ukrajinske specijalne službe "ubijale i nastavit će ubijati Ruse bilo gdje u svijetu do potpune pobjede".

Prema Kadirovu, Budanov nema budućnost "jer ruski narod ima svoje branioce".

Kadirov je jedan od najvjernijih saveznika ruskog predsjednika, a na čelu Čečenije je od 2007. godine. Aktivisti za ljudska prava su ga više puta optuživali za kršenje ljudskih prava, kao i za otmice i ubistva njegovih kritičara. On je pod sankcijama EU, SAD i niza drugih zemalja.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.