PRETRES KOMBIJA

Detalji potjere u Kaliforniji: Policija u kombiju pronašla tijelo

Još uvijek nema informacija da li se radi o napadaču ili je u pitanju njegova nova žrtva

Specijalci na terenu. Twitter

A. O.

22.1.2023

Najmanje 10 osoba je poginulo, a još 10 je hospitalizovano nakon masovne pucnjave u Monterej Parku u Kaliforniji u subotu uveče, saopćilo je odjeljenje šerifa okruga Los Anđeles (Angeles).

Vlasti i dalje tragaju za ubicom. Napad se dogodio u plesnom studiju u blizini proslave lunarne Nove godine.

Taktički tim za sprovođenje zakona je počeo da pretresa bijeli teretni kombi koji je navodno umiješan u sukob u Toransu u Kaliforniji. Kako pojedini mediji prenose, policija je u kombiju pronašla tijelo. Još uvijek nema informacija da li se radi o napadaču ili je u pitanju njegova nova žrtva.

Snimak iz vazduha KABC podružnice CNN-a pokazao je policajce kako prilaze kombiju sa izvučenim puškama. Jedan policajac je viđen kako razbija prozor na strani suvozača, a zatim posegao unutra i otvara vrata. Policajci su tada otvorili bočna vrata i počeli da pretresaju vozilo.


Izvori za sprovođenje zakona ranije su rekli za CNN da je kombi potencijalno povezan sa masovnom pucnjavom u Monterej parku.

Upitan o pretresu kombija, koji još traje dok je šerif okruga Los Anđeles Robert Luna održao konferenciju za novinare u nedjelju popodne, šerif je rekao da još ne zna da li je osoba u kombiju osumnjičena za masovnu pucnjavu u subotu u plesnom studiju.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.