OPTUŽEN ZA UBISTVO ANE

Brajan Volš na iPadu sina guglao "kako se riješiti tijela"

Volš je bio pognut i gledao pravo ispred sebe dok su tužioci detaljno opisivali njegove navodne radnje

Valš: Pred sudijom. AP

D. H.

18.1.2023

Brajan Volš (Brian Walshe) optužen je danas za ubistvo supruge Ane Volš na okružnom sudu u Kvinsiju, a tužioci su iznijeli niz dokaza, među kojima je i to da je na internetu pretraživao kako da se riješi tijela prije nego što su istražitelji pronašli krvave predmete koje je potom odbacio.

Volš je navodno 1. januara u 4:55 ujutru koristio ajped svog sina da izgugla koliko dugo prođe prije nego što tijelo počne da smrdi, kako zaustaviti raspadanje tijela, kako se riješiti tijela, kako baciti dijelove tijela i koliko dugo DNK traje, između ostalih pretraga.

Policija je pratila njegov mobilni telefon kako bi znala gdje se nalazi 3. januara, što je uključivalo stambeni kompleks u koji je navodno bacio nešto što je izgledalo kao teška vreća za smeće, prema tužiocima.

Istražitelji su pronašli ljudsko tkivo koje je pripadalo Ani Volš, koja je nestala 1. januara, rekli su tužioci na saslušanju njenog supruga Brajana Volšea u sudu Kvinsi u srijedu ujutro.

Volš je bio pognut i gledao pravo ispred sebe dok su tužioci detaljno opisivali njegove navodne radnje i gdje se nalazio nakon što je njegova žena posljednji put viđena živa.

Izjasnio se da nije kriv po svim tačkama optužnice. Sljedeće saslušanje zakazano je za 9. februar, a u pritvoru ostaje bez kaucije.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.