AKCIJA SIPA-E

Objavio video na Facebooku: Uhapšen muškarac koji je prijetio da će nožem ubiti nevjernike i čifute

Izvršenim pretresima otkriveni su i privremeno oduzeti predmeti koji mogu poslužiti kao dokaz u krivičnom postupku, navode iz SIPA-e

Pripadnici SIPA-e uhapsili muškarca. Facebook

Z. K.

20.4.2024

Policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) jučer su, nakon pretrese stambenih i pomoćnih objekata i pokretnih stari na dvije lokacije, uhapsili jednu osobu osumnjičenu za krivično djelo Terorizam.

Kako je saopćeno iz SIPA-e, prema prikupljenim saznanjima uhapšeni muškarac je na svom Facebook profilu objavilo video snimak na kojem se predstavlja kao Edin Podgora i govori da je “krenuo ubijati nevjernike i čifute, te neprijatelje muslimana i govori da će ubijati nožem koji se vidi na videu, kao i pištoljem nepoznate make”.

- Nakon hapšenja osumnjičeni je sprovedeno u prostorije SIPA radio kriminalističke obrade i ispitivanja u svojstvu osumnjičenog. O daljem statusu lica će se odrediti Tužilaštvo Bosne i Hercegovine.

 Izvršenim pretresima otkriveni su i privremeno oduzeti predmeti koji mogu poslužiti kao dokaz u krivičnom postupku i to dva mobilana telefona, nož i pištolj za koji se sumnja da je koristio na snimku, a za koji je na licu mjesta utvrđeno da se u stvari ne radi o pravom vatrenom oružju - navode iz SIPA-e.

Navedene aktivnosti su realizovane u saradnji sa Obavještajno bezbjednosnom agencijom Bosne i Hercegovine i Ministarstvom unutrašnjih poslova ZDK.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.