AKCIJA FUP-A I MUP-A HNK

Uhapšen 21-godišnjak: Prijetio da će paliti džamije u Mostaru

FUP je dostavio MUP-u HNK informacije o identitetu osobe, koja je na Instagramu prijetila prijetila paljenjem džamija na 30. rođendan "Ultrasa"

Facebook

N. H.

10.4.2024

Istražitelji odsjeka za cyber kriminal u Federalnoj upravi policije su identificirali osobu koja je prijetila paljenjem džamija u Mostaru. Pripadnici MUP-a Hercegovačko-neretvanskog kantona su tu osobu uhapsili. 

FUP je dostavio MUP-u HNK informacije o identitetu osobe, koja je na Instagramu prijetila prijetila paljenjem džamija na 30. rođendan navijačke grupe "Ultras" iz Mostara, inače najvatrenijih pristalica Zrinsjkog. 

Policijski službenici MUP-a su na osnovu dostavljenih informacija lišili slobode L. F. M. (2003.) iz Mostara i ispitali u svojstvu osumnjičenog za počinjenje krivičnog djela "Izazivanje narodnosne, rasne i vjerske mržnje, razdora i netrpeljivosti".

O svemu navedenom je podnesen izvještaj Tužilaštvu HNK, a od osumnjičenog je privremeno oduzet telefon, koji će služiti kao dokaz u postupku. 

- Federalna uprava policije pomno prati pojave i ponašanja u cyber prostora s ciljem detekcije prijetnji, sprečavanja izvršenja krivičnih djela i procesuiranja lica koji svojim ponašanjem u cyber prostoru počine krivična djela kažnjiva prema odredbama bosanskohercegovačkog krivičnog zakonodavstva - saopćili su iz FUP-a.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.