OTKRIO IH SKY

Akcija "Cleaner" u Sarajevu: Uhapšene tri osobe, oduzeti marihuana, kokain i oružje

Izvršeni pretresi na tri lokacije

Izvršeni pretresi u tri općine. Avaz

B. C.

21.12.2023

Policijski službenici Sektora kriminalističke policije Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo, u saradnji sa službenicima Obavještajno-sigurnosne agencije Bosne i Hercegovine, realizuju operativnu akciju „Cleaner“.

Na području općina Novo Sarajevo, Centar, Novi Grad i Vogošća, pod nadzorom tužioca Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, a na osnovu naredbe Općinskog suda u Sarajevu, policijski službenici vrše pretrese na ukupno sedam lokacija. U dosadašnjem radu, u pretresima je pronađena i određena količina opojnih droga marihuana i kokain, kao i vatreno oružje.

Slobode su lišeni 23-godišnji H.B. iz Sarajeva zbog osnova sumnje da je počinio krivično djelo neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga (član 238. stav 1. KZ FBiH) i krivično djelo iz člana 74. ZONDINOM-a, te 21-godišnji T.Ć. i 33-godišnji A.K., oba iz Sarajeva, zbog osnova sumnje da su počinili krivično djelo neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga (član 238. stav 1. KZ FBiH).

Akcija „Cleaner“ rezultat je operativnog rada policijskih službenika koji su vršili analizu podataka dobijenih dešifriranjem komunikacija putem Sky i Anom aplikacije među osumnjičenim osobama.

Policijski službenici Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo nastavljaju daljnji rad u okviru ove akcije.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.