TUŽILAŠTVO ZDK

Nakon prijetnji optužena i za napad: Opasna Kakanjka zlostavlja žene

Alisa Kadragić jednim potezom oborila djevojku i nogom je udarila u glavu

Policija ponovo morala intervenirati. Facebook (Fotografija ne prikazuje stvarne događaje)

13.8.2023

Općinski sud u Visokom potvrdio je optužnicu protiv Alise Kadragić (34) iz Kaknja, koja se tereti za krivično djelo nasilničko ponašanje, navedeno je na internet-stranici Tužilaštva ZDK.

Bacila kamen

Ona se tereti da je 20. juna ove godine oko 16.30 sati na lokalnom putu u mjestu Grajani kod Visokog prišla N. N.

Kako se navodi u optužnici objavljenoj na zvaničnoj internet-stranici Tužilaštva ZDK, svjesna da naročito drskim i bezobzirnim ponašanjem i nasiljem prema drugom ugrožava građanski mir, a što je i htjela, psujući joj Boga i majku, te joj govoreći da je k**** i da ne smije tuda prolaziti, uhvatila je oštećenu za ramena i bacila je na zemlju.

- Dok je N. N. ležala na zemlji, nogom ju je udarila u glavu, u predjelu tjemena, a kada se N. N. pridigla, objema rukama udarala ju je po licu, nanijevši joj laku povredu u vidu nagnječenja i površinske oguljotine kože u predjelu gornje usne - navodi se u optužnici.

Kada se N. N. pokušala udaljiti i pobjeći s mjesta događaja, Alisa je za njom bacila veliki kamen, koji ju je udario u leđa, čime je počinila krivično djelo nasilničko ponašanje.

Interesantno je da je Tužilaštvo Zeničko-dobojskog kantona podiglo optužnicu protiv Alise Kadragić iz Kaknja, koja je nastanjena u Visokom, jer je 30. novembra 2020. godine, putem interneta, prijetila G. A. da će je ubiti. 

Uvjetno kažnjena

Prema tekstu optužnice, Kadragić je, putem Instagrama na kojem ima profil, uputila više poruka prijetećeg sadržaja na Instagram profil G. A. pod imenom A. N.

Jedna od poruka koje su navedene kao dokazi u optužnici glasi: „Mrtva si, upamti, dva metra pod zemljom. Mrtva, upamti posljednje riječi ove. Mrtva si.“

Nakon ove poruke Alisa šalje i sljedeću: „Nećeš smjeti u čaršiju, a ti ćeš ovako ležati u komi, to sam i u MUP-u rekla, da ću te polomiti, pa se prijaviti.“

Za ovo krivično djelo uvjetno je kažnjena.

"Ljude sam platila da te prebiju"

U drugoj poruci Alisa Kadragić upućuje G. A. prijetnje da će joj polomiti i noge i ruke te da će joj mobitel ugurati u usta.

- Ljude sam platila, tvom tati sam rekla da ćeš piti na slamku i to sam rekla, stojim iza toga, jadna ti, nećeš na noge moći, a ja ću biti s njima kad te budu udarali - navela je u jednoj od prijetećih poruka koje su prenesene u optužnici.

Prijetnje su kod G. A. izazvale veliki strah i uznemirenost te je sve prijavila policiji.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.