NASILNICI IZ DONJE ZIMČE

Ganići napali komšije, sjekirom i motornom pilom im izbušili gume na traktoru i prikolici

Optuženi Smail Ganić i njegovi sinovi Bekir i Hasan

Policija privela Ganiće. Avaz

2.5.2023

Tužilaštvo Zeničko-dobojskog kantona podiglo je optužnicu protiv Smaila Ganića i njegovih sinova Bekira i Hasana, koji se terete za nasilničko ponašanje, oštećenje tuđe stvari i ugrožavanje sigurnosti. Optužnicu je potvrdio Općinski sud u Visokom.

Udarac šipkom

Smail Ganić i njegovi sinovi su 9. oktobra prošle godine oko 13 sati u mjestu Gornja Zimča, grad Visoko, zbog ranijih nesuglasica nasrnuli na Č. M., Č. M. i K. A., koji su se na traktoru vozili lokalnim putem pored njihove kuće.

Smail Ganić je prvi izašao noseći željeznu šipku kako bi presreo njihov traktor, a potom, kada ga je zaustavio, iznenada i neočekivano, bez ikakvog povoda i razloga, šipkom udario Č. M. u ruku i nogu. Nakon toga su do Smaila dotrčali njegovi sinovi Hasan, koji je držao sjekiru, te Bekir, koji je imao u ruci metalnu cijev.

Sva trojica počela su psovati i prijetiti Č. M., Č. M. i K. A., nakon čega je Hasan bacio sjekiru prema Č. M., koja ga je pogodila u koljeno, da bi potom, na Č. M. fizički nasrnuo i Bekir Ganić i pokušao ga udariti metalnom cijevi, u čemu nije uspio jer se oštećeni izmakao.

Nastavili prijetiti

Nakon toga se Hasan Ganić trčećim korakom vratio u kuću i iznio jednu ručnu bombu, a potom u povratku zatražio od Smaila i Bekira da se odmaknu kako bi bacio bombu, zaprijetivši istovremeno Č. M. i Č. M. da će ih njom ubiti, a potom, u namjeri da ošteti Č. M. traktor, sjekirom počeo udarati po motoru traktora. Potom je uzeo motornu pilu i njom, kao i sjekirom, isjekao svih šest guma na traktoru i njegovoj prikolici, zbog čega su se K. A. i Č. M. dali u bijeg, strahujući za svoj život.

Ostao je Č. M. na traktoru i njemu ja Hasan nastavio prijetiti da će mu silovati curicu, bacivši pri tome prema njemu i sjekiru, koja ga nije pogodila, a zatim i lopatu prema K. A. koja ga je pogodila u desnu ruku. Hasan je i drugog dana prilikom ispitivanja i pred policajcima ponovio iste prijetnje Č. M.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.