NESREĆA

Kod Ljubuškog se srušio zmaj, pilot teško povrijeđen

I.B. (38) iz Knešpolja kod Širokog Brijega hospitaliziran u SKB Mostar

Obaviještena BHDCA. Ilustracija

Piše: M. Sm.

27.6.2022

Tridesetosmogodišnji I.B. iz Knešpolja kod Širokog Brijega jučer je teško  povrijeđen nakon što se  motorni zmaj kojim je upravljao srušio na tlo na području Ljubuškog, potvrdio je za portal „Avaza“ dežurni kantonalni tužilac Tužilaštva Zapadnohercegovačkog kantona.

Teško povrijeđeni muškarac je, nakon ukazane pomoći u Domu zdravlja Ljubuški, prevezen u Sveučilišnu kliničku bolnicu (SKB) Mostar gdje je podvrgnut operativnom zahvatu i gdje je smješten na Klinici za anesteziju, reanimaciju i intenzivno liječenje.

Kako nam je kazao dežurni tužilac, nesreća se dogodila jučer u poslijepodnevnim satima u Radišićima kod Ljubuškog, a prema prvim informacijama, I.B. je imao problema s prizemljenjem letjelice.

Tačan uzrok ove nesreće pokazat će istraga, jer, kako nam je rečeno, o svemu je obaviještena i Direkcija za civilno zrakoplovstvo (BHDCA).

-Bit će urađena sva neophodna vještačenja kako bi se utvrdilo je li se, eventualno, radilo o kvaru na letjelici, a bit će poduzete i sve druge mjere i radnje s ciljem utvrđivanja svih okolnosti ove nesreće- kazao nam je tužilac.Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.