KOD DERVENTE

Ovan usmrtio stočara, jedan udarac bio koban

Bogdan je, uspio da supruzi i potom pristiglim komšijama teškom mukom izusti da ga je napao ovan

Nesvakidašnja tragedija. Ilustracija

Avaz.ba

31.7.2020

Bogdan Marić (68), poznati stočar iz Dervente, porijeklom sa Vlašića, podlegao je višestrukim povredama u Univerzitetsko kliničkom centru u Banjoj Luci, od udarca i teških rana koje mu je nanio njegov ovan.

Ovaj ugledni domaćin, iza kog su ostali supruga, sin i tri kćerke, kao i ostala mnogobrojna rodbina, sahranjen je u četvrtak na mjesnom groblju u Priječanima, između Klašnica i Banje Luke, piše ATV.

Nesvakidašnja tragedija, pod još nerasvijetljenim okolnostima, odigrala se na imanju Marića u Donjem Detlaku, nadomak Dervente.

- Očevidaca nije bilo. Po svemu sudeći Bogdan se bio nešto zamislio ili skoncentrisao na neki posao, u štali, pa nije na vrijeme uočio ratobornog ovna. Iznenadio ga je udarcem u predjelu prsa i stomaka. Nepoznato je da li je bilo još udaraca, ali i taj, eventualno, jedan, bio je strahovit i, kako se ispostavilo, koban - kaže izvor „Novosti“ upućen u ovu tragediju.

Bogdan je, uspio da supruzi i potom pristiglim komšijama teškom mukom izusti da ga je napao ovan. Ubrzo je prebačen u dobojsku Bolnicu, i potom u UKC RS u Banju Luku. Tu je od zadobijenih povreda i podlegao.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.