NA KIOSCIMA ŠIROM BIH

Danas u "Dnevnom avazu" čitajte: 300 osoba čeka transplantaciju

Predsjednica Donorske mreže BiH Halima Resić po ko zna koji put ističe da transplantacija nema bez promocije donorstva

Naslovnica današnjeg "Dnevnog avaza". Avaz

Avaz.ba

13.6.2024

U današnjem printanom izdanju "Dnevnog avaza", najtiražnijeg dnevnog lista u BiH, čitajte 300 pacijenata čeka transplantaciju.

Predsjednica Donorske mreže BiH Halima Resić po ko zna koji put ističe da transplantacija nema bez promocije donorstva.

- Već 20 godina struka, ljekari, a najviše nefrolozi, s entuzijastima iz Donorske mreže pokreću taj proces, ali ih niko ne sluša - kaže profesorica Resić.

Dok se približava Kurban-bajram ili Hadžijski bajram, dotle su brojni građani, koji dočekuju jedan od najvećih muslimanskih blagdana, u potrazi za namirnicama bez kojih je nezamisliva bajramska sofra, a sofra nikad skuplja. Razlog su cijene namirnica koje su osjetno više nego lani ili prije dvije godine.

Predsjednik HDZ-a 1990 Ilija Cvitanović za „Avaz“ je kazao da ako je stabilna FBiH, stabilna je i država.

- BiH sigurno neće biti dio puta prema Istoku, već prema Zapadu - kaže Cvitanović.

Infektolog Denis Žepić o opasnoj bolesti za „Avaz“ je rekao da se denga groznica ubrzano širi Evropom. Dengu prenose azijski tigrasti komarci, a broj oboljelih porastao je u čak 13 država, od kojih su neke veoma blizu BiH, poput Hrvatske.

”Avaz” ekskluzivno objavljuje detalje izjave koju je Nihad Sarajkić, osumnjičeni za brutalno ubistvo Anela Krše na Vilsonovom Šetalištu u Sarajevu, dao tužiocima.

Ustvari, potvrđeno je pisanje “Avaza” da je razlog zašto je ubio Kršu - žena. On je i u Tužilaštvu KS priznao da je ubio Kršu, a osumnjičen je za ubistvo i nedozvoljeno držanje oružja. U Kršu je ispalio 16 metaka, ali još nije tačno utvrđeno koliko je pogodilo Anela.

Mahir Beathouse samo za "Avaz“ otvorio je dušu o filmu koji je snimio i o teškim trenucima.

- Rekli su da nikada više neću hodati, ni voziti bicikl, da ništa nema od mene... Samo krevet i kolica. Ja kažem: „Sad ću ja vama pokazati kako to ide“. Sada sam o tome snimio film – rekao nam je Mahir.

Zanimljiva tema i na sportskim stranama. Pročitajte kojim zvijezdama su uništeni snovi o nastupu na velikom takmičenju za reprezentaciju domovine. Doduše, ne pate sami igrači, pate i svi navijači, ali i ljubitelji fudbala općenito zajedno s njima.

Današnje printano izdanje čitajte i na digitalnoj platformi na ovom linku: https://avaz.pressreader.com/.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.