TRAŽIT ĆE PROMIJENE

Bošnjak: Odluke ViK-a su nedopustive i nepromišljene

Ovo je iznenadilo sve građane Sarajeva i neprihvatljivo je samo po sebi a još više je neprihvatljiv način na koji su se donijele ovakve odluke

Bojan Bošnjak. Vlada KS

FENA

16.5.2024

Ministar komunalne privrede, prostornog uređenja, građenja i zaštite okoliša Kantona Sarajevo Bojan Bošnjak, prekid naplate usluga KJKP Vodovod i kanalizacija Sarajevo, smatra da su te odluke i samovolja pojedinaca, nedopustive i nepromišljene, te će tražiti da se to promijeni.

- Ovo je iznenadilo sve građane Sarajeva i neprihvatljivo je samo po sebi a još više je neprihvatljiv način na koji su se donijele ovakve odluke. Prema informacijama članova Nadzornog odbora ViK-a, ova odluka za potpunu obustavu naplate bez provizije nije prošla ovaj organ preduzeća. Zbog toga ovo smatram samoinicijativnom odlukom pojedinaca u menadžmentu ViK-a – obrazložio je Bošnjak.

Ministarstvo se preduzeću ViK obratilo 6. maja ove godine, odmah po dobivenim saznanjima, na što do sada nije pristigao nikakav odgovor, a po povratku s puta rukovodstva Preduzeća pod hitno će se održati sastanak kako bi se riješio ovaj problem.

Preduzeće ViK odlučilo da se naplata računa više ne može vršiti ni na drugim mjestima kao što su adrese za plaćanje drugih komunalnih usluga, osim plaćanja računa u JP BH Pošta.”

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.